Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Vissa saker är inte värda pengarna

Vi har alltid förespråkat att det är bra att vara sparsam, men självklart kan man spendera lite pengar också. Speciellt om det är något som är värt pengarna. Det gäller att det du köper ger dig någonting som du är nöjd med helt enkelt. Att köpa en gräsklippare är värt det ifall du behöver en gräsklippare och den sköter sitt jobb väl. Att bygga ett utsiktstorn är värt pengarna ifall du är sugen på bra utsikt och sedan verkligen har bra utsikt. Annars känns det lite meningslöst.

Piteå kommun har nämligen lyckats göra något som känns lite dumt. De har lagt pengar på att bygga ett nytt fint utsiktstorn som sedan tyvärr inte har någon som helst utsikt. Tornet är inte så högt att det klarar sig över träden och därför ser man helt enkelt bara skog när man försöker titta sig omkring. De säger att budgeten tyvärr inte räckte till för att bygga ett högre torn och fick därför nöja sig med detta.

Det som är lite intressant är att de har valt att bygga just ett utkikstorn men att tornet inte har någon utsikt. Man kan tycka att ett torn som är byggt just för att man ska kunna få en bra utsikt borde ha en budget som tillåter att man åstadkommer åtminstone en hyfsad utsikt. Annars är det väl knappast värt att bygga tornet över huvudtaget.

Man skulle ju inte köpa en gräsklippare som inte klarar av att klippa gräs så det låter inte speciellt logiskt med ett utsiktstorn som inte klarar av att ge dig utsikt. Det borde ju vara relativt enkelt att redan från börja klura ut att den höjd man har råd till inte kommer att vara tillräcklig. Man hade även gärna velat ha ett tak på tornet men även detta fick man visst hoppa över på grund av för liten budget.

Enda hoppet som finns nu är att skogen röjs en del så att det faktiskt går att få lite utsikt till slut. Detta känns ju dock som en fin nödlösning. Lärdomen här är att man ska tänka igenom sina köp noga i förväg och se till att man faktiskt behöver och kan utnyttja det man köper. En sak kan vara billig men kommer den att uppfylla mina krav? Det är skillnad på billiga saker och prisvärda saker.

Länk till Aftonbladets artikel om utsiktstornet (inkl rolig bild)

Följ oss på Facebook