Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Trötthet på jobbet kan kosta dig miljarder

Många av oss har väl en eller annan gång varit trötta på jobbet och inte riktigt haft koncentrationen där. Man får dock försöka undvika att somna på jobbet då det kan leda till dåligheter. Den stackaren jag ska skriva om i det här inlägget råkade göra något som jag tror de flesta skulle få aningen panik över.

Att somna på jobbet är inte det bästa men det är värre på vissa jobb än andra. Exempelvis ska man absolut inte somna på jobbet ifall man är långtradarchaufför eller liknande. Vanligen brukar det kanske inte vara lika illa att somna på sitt kontor vid datorn, men i det här fallet blev det visst kostsamt.

En tysk bankman satt på kontoret och skulle göra en transaktion. Han blev riktigt trött och klarade inte av att hålla ögonen öppna, så han tog sig en tupplur med huvudet fint placerat på tangentbordet. Tyvärr lyckades han somna på ett sådant sätt att tvåan på tangentbordet trycktes ner och således lyckades han knappa in 222 222 222,22 euro medan han sov.

Han skapade alltså en transaktion på en bit över tvåhundra tjugotvå miljoner euro, vilket var lite mer än de 62 euro som han egentligen skulle skickat. Transaktionen råkade sedan godkännas innan man till slut upptäckte felet och kunde åtgärda det.

Nu gick det ju till slut bra igen men jag kan tänka mig vilken panik han måste ha fått när han vaknade till och såg vad han hade gjort. Det är inte varje dag man råkar göra ett misstag som kostat ca 222 miljarder kronor. Själv blir jag deppig ifall jag råkar slarva bort några hundralappar så det här var nog lite svettigt innan det löstes.

Det här konstiga fallet är ett bra exempel på varför man bör undvika att vara för trött på jobbet, även om man arbetar med något där lite ofrivillig sömn vanligen inte är en en större fara. Om du är trött, ta en liten paus eller till och med en tupplur, men gör det inte mitt ovanpå tangentbordet.

Följ oss på Facebook