Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bloggarkivet - Internet

Här kan du hitta alla blogginlägg från kategorin "Internet" vilket är inlägg som handlar om allt möjligt kopplat till Internet, från tips om webbsidor och andra surftips till roliga och intressanta saker vi hittat på nätet. Du kan enkelt söka på inläggens namn genom att skriva in sökord i filtret.

Kryptovaluta som betalningsmetod

Betalning med kryptovaluta är idag inte så vanligt och det finns fortfarande många som tycker att Bitcoin och andra liknande valutor är ”låtsaspengar” som inte bygger på något rimligt system. Dock blir det allt vanligare och mer och mer accepterat för varje dag. Det är svårt att förneka kryptovalutor, dess popularitet och dess plats i framtiden.

Läs mer: Kryptovaluta som betalningsmetod

Mastercard öppnar upp för kryptovaluta

Kryptovalutan tar återigen ett steg mot att bli mer accepterad. Mastercard är en av världens största betalningsleverantörer, och kommer snart att kunna erbjuda möjligheten att handla med kryptovaluta. Detta kan komma att få konsekvenser inom branschen, och öppnar upp möjligheter för miljontals människor runt om i världen att använda denna typ av digitala valuta.

Läs mer: Mastercard öppnar upp för kryptovaluta

Att tjäna pengar på en blogg

Det är svårt att missa att det finns många som tjänar pengar på att dela med sig av sina kunskaper, åsikter, äventyr eller sitt dagliga liv via t ex sociala medier eller en blogg. Att kommunicera till folk som är intresserade av att ta del av det man har att säga är idag en stor industri och fenomenet “influencer” bygger på just detta.

Läs mer: Att tjäna pengar på en blogg

Så påverkar e-handeln våra butiker

Digitaliseringen påverkar alla delar av vårt samhälle, och kanske inte allra minst handeln. De senaste åren har försäljningssiffrorna hos stora butiker som H&M dalat, medan e-handeln ökar kraftigt. Det har fått handeln att utvärdera behovet av fysiska butiker.

Läs mer: Så påverkar e-handeln våra butiker

Revisorindustrins död skapar nya möjligheter för ditt företag

”Den enes död, den andres bröd” är ett uttryck som innehåller tragik och hopp i en och samma mening. I takt med att allt fler väljer att sköta sig själv och hitta information på nätet så är också sättet redovisning sköts på äntligen på väg att förändras. Men alla yrkesmän- och kvinnor har inte hakat på trenden och resultatet blir en stor klyfta mellan gamla, föråldrade tekniker och nyskapande och moderna program. Om du vill modernisera din redovisning behöver du lära dig se skillnad.

Läs mer: Revisorindustrins död skapar nya möjligheter för ditt företag

Gör det bästa utav online-erbjudanden

E-handel och tjänster på nätet växer sig allt större. De förutspås också att fortsätta växa. Med allt mer tillgänglighet till nätet så har det blivit enklare för människor att köpa allt från vanliga vardagsprodukter till mer specialiserade produkter och tjänster, något som förutspås bli allt större med tiden.

Läs mer: Gör det bästa utav online-erbjudanden

E-handelns framtåg och butiksdöden ett moment 22?

Många har säkert positiva upplevelser av näthandel. Det är smidigt att klicka hem saker utan att behöva lämna sitt hem, det är ofta billigare att köpa online än i vanlig butik, utbudet är många gånger större (speciellt om man slår ihop alla butiker man har tillgång till på nätet jämfört med vad som finns att tillgå där man bor). Men är det bara positivt och vad är baksidan?

Läs mer: E-handelns framtåg och butiksdöden ett moment 22?

Smarta mobila betallösningar som Swish tar över

Att skicka pengar mellan privatpersoner är numer superenkelt med hjälp av Swish, en app som gör det möjligt att skicka pengar till någon direkt med hjälp av mobilt bank-id. Om båda har Swish kan du föra över pengar mellan bankkonton på sekunder, vilket är väldigt smidigt. Är denna metod att betala kanske ersättaren för betalkortet på lite sikt?

Läs mer: Smarta mobila betallösningar som Swish tar över

Snabbguide till att tjäna pengar på nätet - Del 2

I förra delen av den här guiden gick vi igenom lite olika sätt man kan tjäna pengar på nätet och vad som krävs för att komma igång. När man väl har valt vad man vill göra och fått upp sin webbsida så är det dags att fundera på hur man bäst tjänar pengar, hur man konverterar besökare till inkomster och sådant roligt. Det ska vi gå igenom i detta inlägg.

Läs mer: Snabbguide till att tjäna pengar på nätet - Del 2

Snabbguide till att tjäna pengar på nätet - Del 1

Många väljer att satsa på att tjäna pengar på Internet genom att t ex driva egna webbsidor. Det kan vara en nätbutik eller en blogg eller något helt annat. Det är ganska enkelt att komma igång med någon typ av verksamhet på nätet och det är troligen skälet till att många försöker. Är du också en av dem som vill prova lyckan? Då kommer här en liten snabbguide med tips. Detta är första delen. Nästa del går in på mer detaljer om hur man tjänar pengar.

Läs mer: Snabbguide till att tjäna pengar på nätet - Del 1

Följ oss på Facebook