Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Mastercard öppnar upp för kryptovaluta

Kryptovalutan tar återigen ett steg mot att bli mer accepterad. Mastercard är en av världens största betalningsleverantörer, och kommer snart att kunna erbjuda möjligheten att handla med kryptovaluta. Detta kan komma att få konsekvenser inom branschen, och öppnar upp möjligheter för miljontals människor runt om i världen att använda denna typ av digitala valuta.

De planerar att göra det möjligt för alla företag, oavsett om det är banker eller andra typer av organisationer, att kunna använda kryptovaluta i deras system. Detta inkluderar kryptoplånböcker, lojalitetsprogram där det går att konvertera poängen till digitala valutor och mycket mer.

Kryptovalutan kommer att bli mer tillgänglig inom iGaming-sektorn

Kryptovalutan har redan ett ganska stort utrymme inom iGaming-sektorn, men kommer att bli enklare att använda tack vare Mastercards nya tillämpningar. Detta öppnar upp för nya möjligheter även i den branschen.

Idag är andra betalningsmetoder fortfarande mer populära, exempelvis Neteller eller Skrill, förbetalda kort etc, som är särskilt vanliga i spelbranschen och används av välkända aktörer som erbjuder live casino online.

Det finns alltså redan ett ganska stort utbud av alternativa betalningsmetoder och det finns en stor efterfrågan på olika typer av betalningar, inte bara de traditionella, Därför är det säkerligen välkommet att krypto blir enklare och lite mer standard.

Tre anledningar varför Mastercard öppnar upp för kryptovalutan

Mastercard krypto

Nedan är några möjliga anledningar till varför Mastercard öppnar upp för kryptovalutan:

De har sett en ökande efterfrågan på marknaden

Kryptovalutan har växt explosionsartat under det senaste årtiondet. Sedan Bitcoin lanserades 2009 har det tillkommit tusentals alternativ på marknaden, varav många har sett gigantiska prisökningar.

Företag som Mastercard har övervakat detta noggrant, och företaget som driver Mastercard har faktiskt många patent inom branschen. De har nu utvecklat system som möjliggör handel med kryptovaluta för deras kunder, något som snart kommer att implementeras i praktiken i butiker och andra typer av organisationer runt om i världen.

De förbereder sig för framtiden

Om kryptovalutan fortsätter att utvecklas i den rasande takt som den har utvecklats i under det senaste årtiondet, är det absolut inte omöjligt att den kan börja konkurrera med fiatvaluta (vanliga pengar som dollar och kronor).

Just nu är krypto betydligt mindre än de traditionella valutorna, men detta kan som sagt komma att förändras ju mer tiden går och framtiden flyttar in på allvar.

Mastercard vill se till att de förbereder sig på detta, och ger sina kunder möjligheten att själva välja vilken valuta de vill handla med, även om det handlar om något så ifrågasatt (av vissa) som kryptovalutor.

De vill kunna erbjuda ett alternativ

I grund och botten handlar denna introducering om att Mastercard vill ge sina kunder möjligheten att välja vilken valuta de ska handla med. De anser att det är upp till varje kund att själva välja hur de betalar, det är ju trots allt deras pengar.

Detta bidrar till nöjdare kunder, och gör att kunderna kan handla med den valuta som de är bekväma med. Så länge det finns de som vill handla med en valuta, vad det än är (krypto eller ej) och de som kan tänka sig att ta betalt i samma valuta så finns det en möjlig efterfrågan.

Man kan om man vill vara en bakåtsträvare och försöka hålla tillbaka utvecklingen som nu sker eller så kan man helt enkelt flyta med och omfamna de förändringar som håller på att ske inom digitala valutor. Mastercard visar nu intresse för att göra det senare.

Vad kommer detta att betyda i praktiken?

I takt med att teknologin breder sig ut i samhället kommer de som använder Mastercard att kunna använda kryptovaluta istället för vanlig fiatvaluta vid betalning. Hur snabbt företag och organisationer kommer att ta till sig dessa nya system är svårt att säga, men vi kommer förmodligen att få se en gradvis upptrappning.

Med tanke på att tjänsten kommer från en så pass känd och pålitliga leverantör, är sannolikheten stor att tekniken kommer att anammas relativt snabbt ute i samhället. Hur det kommer att bli vet man ju givetvis inte i förväg men förhoppningen är att man som privatperson ska kunna använda sina tillgångar i kryptovalutor vid vanliga betalningar inom en ganska snar framtid.

Kommer deras betalningssystem att vara säkert?

Det är omöjligt att med 100% säkerhet säga att Mastercards system kommer att vara säkert direkt från början, men sannolikheten är onekligen hög för att så kommer att vara fallet. Mastercard är en av världens säkraste och mest använda betalningstjänster, och används av miljontals människor runt om i världen.

Därmed kan vi förvänta oss att deras kryptosystem kommer att vara väldigt säkert och pålitligt redan från början. Av den anledningen behöver du inte oroa dig för att testa det när det väl lanseras.

När det gäller säkerhet och krypto så gäller det dock alltid att vara försiktig då din kryptoplånbok är ett attraktivt mål för bedragare och tjuvar. Så du gör bäst i att vidta så många säkerhetsåtgärder som du bara kan och om du har större belopp i krypto eller NFT:er etc så är det klart en fördel att skaffa en offlineplånbok / hårdvaruplånbok för att förvara tillgångarna.

Följ oss på Facebook