Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Skänk pengar och få tillbaka på skatten

Ett nytt förslag från regeringen går ut på att du kan få tillbaka pengar på skatten ifall du har skänkt pengar till välgörenhet under året. Upp till 1500 kr kan du få tillbaka om du har gett bort minst 2000 kr till välgörande ändamål. Detta är ett trevligt försök att uppmuntra svenskarna till att ge bort mer pengar och stödja olika organisationer.

Kraven för att du ska få tillbaka pengar är ganska få. Du måste ha skänk minst 2000 kr under året till ideell verksamhet och det måste ha varit minst 200 kr vid varje enskilt tillfälle. Sedan är också kravet att du skänker pengarna till en organisation, stiftelse eller förening som är godkänd av Skatteverket.

Dessa nya bestämmelser skulle träda i kraft den 1 januari 2012 ifall de går igenom. Efter det kan man alltså skänka pengar med gott hjärta och glad plånbok. Jag tycker att det låter som ett bra initiativ eftersom det som sagt uppmuntrar till välgörenhet och att ge bort en slant. För dem som ger bort mycket pengar varje år kanske 1500 kr tillbaka på skatten inte är så jättemycket att hänga i julgranen men för en vanlig Svensson som ger lite då och då kan det ju vara en trevlig morot att fortsätta vara givmild.

Följ oss på Facebook