Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Folk klagar mest på elektronikkedjorna

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) släpper varje år statistik angående hur många anmälningar som kommit in under året. När det gäller företag som har handelsinriktning är det elektronikkedjorna som ligger i topp när det gäller anmälningar, vilket ju inte är den roligaste listan att leda. Media Markt ligger högst upp på denna lista och Elgiganten är tätt bakom.

Förra året (2010) kom det in 9335 anmälningar till ARN och det är faktiskt trevligt nog hela 1347 färre än året innan. Av alla företag som sysslar med handel är det just elektronikkedjorna som folk verkar vara mest missnöjda med. Bland kedjorna toppas listan av Media Markt som har samlat på sig 76 anmälningar, Elgiganten kommer på andra plats med 64 och ONOFF har dragit på sig 63.

Lite intressant är det att folk har mest problem med just elektronikkedjorna. Dock är det kanske inte helt oväntat med tanke på att det som säljs är dyra och relativt komplicerade prylar. Just elektronik har ju även en förmåga att krångla, vilket kanske bidrar till vissa anmälningar.

Jag tror inte att man ska läsa in för mycket i sån här statistik. Dessutom blir det ju fler anmälningar ju fler kunder kedjorna har, så att de stora har flest är inte speciellt lustigt. Anders Appelqvist som är VD för Elektronikbranschen är inte speciellt överraskad av just de skälen som togs upp tidigare. Dock tycker han att man ska ta allvarligt på statistiken.

Följ oss på Facebook