Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Fler amorterar på sina bolån

Så många som 7 av 10 amorterar på sina bottenlån enligt en undersökning gjord av Demoskop för SEB's räkning. Det är många som passar på att amortera på sitt bostadslån nu när räntan är låg och hela 67% säger att de nu betalar av på bottenlånet. Förra året var det 66% så det innebär en liten men fortfarande positiv ökning.

Vidare säger undersökningen att det huvudsakligen är folk utanför storstäderna som amorterar på lånen. I mindre orter och på landsbygden är man bäst på att amortera, där säger hela 78% att de betalar av sina bolån. Av storstadshushållen är det endast 55% som amorterar och i övriga stadsområden är det ca 71%.

Det är alltid positivt att amortera på sina bolån. Självklart vill man minska sina skulder och på så vis även få mindre att betala i räntekostnader. När räntan är låg har man mer pengar över att amortera och det gäller att passa på. En ökning är alltså positivt men påverkas även av ränteläget. Många spår klart högre ränta till sommaren och efter det får vi se vad som händer.