Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Surftown

Surftown är ett av flera stora webbhotell i Sverige som erbjuder bra webbhotellstjänster. De startade verksamheten 2003 och har idag många kunder bland både privatpersoner och företag. Surftown är ett bra webbhotell som erbjuder olika typer av paket till vettiga priser. De ligger högt när man jämför webbhotell och även om de inte är billigast är de ofta ett bra alternativ.

Surftowns Webbhotellspaket

Det finns ett antal olika paket att välja på hos Surftown beroende på vad du känner att du behöver. Som privatperson har du hela tre olika paket att välja bland som går från enklare webbhotell till paket för dem som har behov av lite tyngre saker. Detta gör att du som privatperson har bra möjligheter att hitta ett paket som känns lagom för dig och inget av alternativen är heller speciellt dyrt. Ifall du har tänkt göra en lite större sida med mycket trafik behöver du nog dock istället kolla på företagspaketen som erbjuder ännu mer av i princip allt.

Företagspaket finns det också tre av och här får du tillräckligt med utrymme, trafik och domäner för att det ska räcka till en större webbsida. Dessa alternativ är självklart dyrare men samtidigt även bättre, och har du ett företag så är det inte speciellt farligt att lägga någon hundring eller två varje månad på ett vettigt webbhotellspaket.

Ifall du vill ha något lite mer än bara vanligt webbhotell kan du välja att köra på en VPS (Virtuell Privat Server) vilket är en helt egen liten server fast den ligger som en del på en större server. Du kan då få helt egna serverinställningar oavsett vad andra användare har och mer flexibilitet osv. Det krävs lite mer kunnande och priset är lite högre än vanligt webbhotell men du har istället fria händer.

Vad ingår i paketet

Beställer du det billigaste paketet för privatpersoner så kommer du få det mesta du behöver för att driva en vettig webbsida. Ett domännamn ingår så att du snabbt kan komma igång med din sida och få ut den på nätet. För bara runt 500 kr kan du få ett helt års webbhotell inklusive startavgiften, egen domän och allt som krävs för att du ska få ut din webbsida och det finns till och med ångerrätt ifall du skulle börja tvivla.

Annat som ingår är t ex en avancerad kontrollpanel varifrån du sköter allting "bakom sidan" så som upprättande av nya domäner, databaser, subdomäner och epost-konton etc. Du kan även sköta om din databas härifrån. Ifall du vill installera t ex Joomla eller Wordpress kan du göra även det med några enkla klick och på så vis få betydligt mer funktionalitet genom dessa CMS.

Ifall du väljer det enklaste paketet kan du tyvärr bara koppla en enda domän till ditt konto, vilket är lite dumt ifall du har tänkt köra flera än en webbsida från samma webbhotellskonto. Du får uppgradera till nästa paket om du vill ha fler webbsidor på samma konto då det i alternativ nr 2 går att få 10 domäner.

Besök Surftown

Följ oss på Facebook