Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Billigt webbhotell

Det är ganska logiskt att man är sugen på att hitta prisvärda webbhosting när man bestämmer sig för att skapa en hemsida. Det är idag väldigt vanligt både för företag och privatpersoner att ha egna hemsidor och därför finns det också ett stort utbud av webbhotell att välja på. När det finns mycket att välja på brukar det också bli bra konkurrens som leder till att priserna sänks. Detta kan man utnyttja för att hitta ett riktigt bra och billigt webbhotell så länge som man ger tar sig tid att titta runt lite på olika alternativ.

För dig som helt enkelt vill hitta ett bra och billigt webbhotell så snabbt som möjligt rekommenderar vi att helt enkelt ta en titt i vår jämförelse av webbhotell. Där finner du ett stort antal webbhotell och kan titta både på priser och vad de olika webbhotellen erbjuder när det gäller t ex utrymme, bandbredd och annat som är viktigt när man skaffar en server för sin webbsida.

Vad är viktigt när man väljer webbhotell?

Priset är självklart ofta en väldigt viktig faktor när man bestämmer sig för vilket webbhotell man ska satsa på men olika webbhotell erbjuder olika villkor t ex när det gäller hur mycket utrymme man har, hur många domännamn man kan ha på samma konto eller hur mycket bandbredd man får göra av med per månad etc. Ju bättre villkor ju mer kostar det normalt, så det gäller att hitta en bra balans mellan kvalitet och pris.

Utrymme på servern

Du kan få olika mycket utrymme att lägga dina filer på. Normalt kan du få 1 gb eller mer. Ofta är utrymmet inte speciellt viktigt eftersom man nästan alltid får klart mycket mer än man verkligen behöver. Filer som behövs för att driva en webbsida är normalt väldigt små. Du behöver bara mycket  utrymme ifall du tänkt göra en enormt stor webbsida med mängder av filer eller om du tänkt lägga in stora filer på ditt webbhotell.

Bandbredd / Trafik

Man kan säga att detta är hur mycket kraft din webbsida drar från webbhotellet. Ju fler besökare du har ju mer bandbredd kommer det gå åt och om du har stora filer som dina besökare kommer att ladda hem kommer det också gå åt bandbredd. Exempel på innehåll som drar mycket är videoklipp och liknande, eller när besökarna laddar hem filmer eller bilder etc.

I vanliga fall kommer du inte behöva speciellt mycket bandbredd och är du privatperson eller har ett litet företag klarar du dig ofta väldigt bra med de billigaste alternativen. Du kan ofta få från 40 gb och uppåt hos vanliga webbhotell och deras billiga paket. Detta duger för det mesta. Vissa webbhotell erbjuder obegränsad trafik, vilket innebär att det inte finns nån gräns. Dock brukar du det heta att du inte får störa andra kunder så om du har för mycket trafik finns risk att du måste uppgradera ditt paket till ett som har tillåter mer trafik.

Domännamn

En del webbhotell erbjuder dig att hosta flera domännamn på samma konto vilket i princip innebär att du kan köra flera webbsidor genom ett och samma webbhotell. En del andra webbhotell ger dig inte den här möjligheten. Har du bara tänkt köra en enda hemsida är det förstås inget du behöver fundera på men har du tänkt göra fler än en kan du oftast klara dig med en enda server ifall du inte gör några jättestora sidor. Då är det väldigt smidigt att kunna koppla flera domäner till samma.

Sammanfattning för billigt webbhotell

Det man kan säga är i grund och botten att du som tänker skapa en eller flera små webbsidor, t ex som privatperson eller litet företag, ofta klarar det utmärkt med ett vanligt billigt webbhotell. Det finns många webbhotell som erbjuder riktigt bra villkor men som samtidigt inte kostar speciellt mycket. Fundera på vad som är viktigt för din webbsida och se till att det webbhotell som du väljer är tillfredsställande på den punkten.

Du kan komma undan med priser från ca 12 kr i månaden och upp till runt 100 kr för webbhotell. Startavgiften brukar variera mellan 0 kr och ca 300 kr. Ett webbhotell av den allra billigaste sorten har ofta begränsningar i sina villkor när det gäller antal domäner och databaser man kan koppla till sitt konto etc och vill man ha lite mer får man gå lite högre i pris. Dock hittar man riktigt bra webbhotell som har det mesta för bara runt 75 kr i månaden. De flesta webbhotell har även olika paket man kan välja som är antigen lite enklare eller mer kraftfulla.

Följ oss på Facebook