Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Typer av webbsidor

Länkkatalog

För att komma bra i sökmotorerna behöver man många länkar till sin sajt. Därför finns det även många länkkataloger på nätet ditt man kan anmäla en sida. Du kan också skaffa en sådan och försöka att tjäna in pengar. Många betalar för att finnas med i denna typ av kataloger och det som styr vad det kostar är helt enkelt hur bra din länkkatalog är. Kanske något att testa.

Annorlunda idé

Kanske kommer du ihåg snubben som skapade en hemsida med en miljon pixlar och sedan sålda varje pixel till den som ville köpa. Idén var ju klart annorlunda och därför fick han uppmärksamhet i tidningar, tv och annan media. Detta gjorde att han snabbt hade sålt allt och blivit miljonär.

Lärdomen av detta är att ifall du kan komma på någon lite annorlunda grej har du goda möjligheter att lyckas få uppmärksamhet som kan omvandlas till pengar.

 

En användbar sida

Nu kommer vi till ett tips som egentligen borde vara ganska uppenbart då de allra flesta försöker sig på detta. Tipset är helt enkelt att göra en sida som fyller ett behov som inte tillfredställs för tillfället av någon annan. På många forum kan du t ex hitta folk som klagar på olika grejer. Kanske är det en god idé att skapa en lösning för något sådant problem.

Sen ska du ju komma ihåg att det ofta är lättare att få till en framgångsrik hemsida om man är först och helst ensam om denna typ av sida.

Hjälp med länkkataloger

Det finns mängder av länkkataloger som det är gratis att få sin hemsida katalogiserad på. Dock är det ett tidskrävande jobb att anmäla sina sidor till dessa. Det du kan göra är att skapa en hemsida där du bjuder ut just denna tjänst.

Designsida

Är du duktig på att göra grafiska saker kan du skaffa en hemsida där du säljer loggor och andra snygga designgrejer som andra behöver. Det finns nämligen många företag och privatpersoner som inte har någon artistisk ådra men som behöver loggor till projekt. Kanske kan du hjälpa dem med detta samtidigt som du tyvärr måste tjäna lite pengar.