Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Tjänster

Undersökningar

På nätet finns det mängder av enkäter. Du kan få betalt för att svara på sådana. Det finns siffror som säger att det går att dra in upp mot 15 000 kr per år genom att bara svara på lite enkäter.

Forum

Ett forum är inget att ha om det inte finns folk som skriver. Därför finns det en marknad för just forumsinlägg. Ta kontakt med ägare av forum som ser ut att behöva ha fler inlägg eller leta på sajter som freelancer.com efter sådana jobb.

Skaffa jobb

Är du bra på något kan du normalt skaffa jobb på nätet. Det finns nämligen sajter där personer lägger ut jobb som de vill ha gjorda och sedan får folk bjuda på detta jobb. Jobben är väldigt varierande som kommer ut, några exempel kan vara att konstruera en hel webbplats, skriva vanliga artiklar eller blogginlägg, göra loggor m.m.

Priserna som beställarna betalar variera kraftigt mellan vilka typer av uppdrag som det gäller. Men som ett snabbt litet exempel kan en artikel på runt 400 ord kosta från 200 kr och uppåt ifall du anlitar ett proffs, vars jobb är copywriting. Du kan även anlita en frilansande skribent som då kan vara klart billigare men detta kan ändå gå på t ex 50 kr per artikel eller mer. Det varierar en hel del

Skulle du t ex ta 100 kr per artikel och skriver 2 sådana om dagen (vi kan räkna med att en artikel på 400 ord tar ca 20 - 30 minuter att skriva med lite research) fem dagar i veckan skulle detta bli en inkomst på 6000 kr i månaden. Bara detta är ganska mycket pengar.

Det finns de som lever på att skriva artiklar eller utföra andra typer av tjänster (t ex inom SEO, webbdesign, copywriting) och det går att tjäna mycket pengar om man är bra på det man gör. När det gäller att skriva artiklar är det kanske utbudet av jobb som gör det svårast. Om två artiklar om dagen ger 6000 kr så skulle man ju kunna tänka sig att skriva tio om dagen och tjäna 30 000 kr i månaden, men det måste ju då även så klart finnas så mycket jobb att få.

En stor engelsk sida av detta slag är freelancer.com som vi tidigare tipsat om. På denna sia hittar du mängder av olika jobb.

Följ oss på Facebook