Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Wordpress

Wordpress är ett väldigt populärt publiceringsverktyg som används av mängder av bloggare. Detta publiceringsverktyg är gjort speciellt för bloggar och är mycket smidigt. Här får du ett komplett system med allt du behöver för att skapa en riktigt bra blogg, med olika funktioner så som väldigt enkel uppläggning av nya blogginlägg, möjlighet för besökarna att kommentera, lista med senaste och mest populära inläggen och en hel del annat.

Wordpress är mycket enkelt att använda och har ett gränssnitt som de flesta förstår sig på. När du har loggat in kan du skriva nya inlägg, lägga till taggar och dela upp inläggen i kategorier osv. Du kan även använda de färdiga  "moduler" som finns tillgängliga eller installera nya som du laddar ner från nätet. På så vis kan du skapa en helt unik blogg, som ser ut som du vill och som har de funktioner du behöver. Wordpress används av väldigt många människor världen över och är nog det bästa publiceringsverktyget för bloggare.

Hur skaffar jag en blogg med Wordpress?

Det är inte svårt att installera Wordpress på sin egen server. Ladda bara upp de nödvändiga filerna och kör igenom installtionsprocessen så är det klart sen. Det du behöver för att kunna köra Wordpress är ett webbhotell eller annan server där du kan ladda upp dina filer. Många gånger brukar faktiskt Wordpress ingå när du skaffar konto på ett webbhotell. I så fall brukar det räcka med att logga in på kundzonen och trycka på en knapp, så fixas installationen automatiskt. Det är mycket smidigt och så har du plötsligt en blogg färdig att användas.

Vill du hitta webbhotell som inkluderar Wordpress kan du läsa mer här >>

Ifall du inte har ett webbhotell eller inte är sugen på att skaffa ett kan du ordna en blogg på annat håll. Det finns flera bloggsidor där vem som helst kan skaffa ett konto och få en egen blogg. Då behöver du egentligen ingenting mer än ett konto så att du kan logga in och blogga. Du behöver inte oroa dig för att skaffa en egen server eftersom allting sparas på den server som tillhör företaget bakom bloggtjänsten. En del av dessa bloggtjänster använder dessutom Wordpress precis som du skulle ha gjort ifall du hade installerat det själv. Ett exempel på en sida där du kan få din egen blogg väldigt enkelt är Blogg.idg.se vilket kan vara värt att titta närmare på om du är sugen på att blogga. Ett annat ställe är Blogger som också fungerar bra.

Följ oss på Facebook