Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Vad kan man tjäna på en blogg?

De pengarna du tjänar på din blogg styrs egentligen av tre olika faktorer. Detta gör att de i grund och botten är väldigt enkelt att tjäna pengar på nätet rent teoretiskt då det inte finns några stora hemligheter på det sättet. Det svåra är att utföra allt på ett bra sätt.

Faktor 1 - Besökare

Detta är den mest kritiska faktorn av alla. Det gäller att få in så många besökare som möjligt till din sida för att få upp inkomsterna. Detta är ju ganska självklart men ändå väldigt viktigt att tänka på då det finns mycket som man kan göra för att öka trafiken till en blogg. Mycket går att göra gratis bara man lägger ner tid, annat kan man betala för. Vi kommer att tipsa om många sätt att få in fler besökare till din sida på denna sajt.

Faktor 2 - Hur många utnyttjar reklamen

Det räcker inte enbart att ha många besökare till en sida utan det gäller även att få dem att trycka på reklamen. Detta uppnås dels genom att ha reklamen på rätt ställe men också genom att har rätt reklam för dina besökare.

Har du bara reklam på platser där ingen tittar kan du inte räkna med att få några klick alls i princip. Sitter reklamen på bra ställen kommer klickfrekvensen att öka kraftigt. Mer om placering av reklam hittar du här.

Har du en blogg om mode är det ju en bra idé att ha reklam som handlar om just det. Besökare på en modeblogg är troligen klart mindre intresserade av bilreklam eller något annat sådant. Alltså är det viktigt att ha rätt reklam på sidan.

Ett annat tips i samma anda är att du inte bara har reklam i form av en banner någonstans i en högerkolumn eller liknande utan att du även funderar på sätt att väva in reklamen i dina blogginlägg. Det jag då tänker på är att försöka skriva ett inlägg om ett specifikt ämne och att sedan tipsa på bra ställen där man kan köpa det som beskrivs i blogginlägget. Detta är ett smart sätt att föra in reklam på en blogg. Som bloggare kan du ofta göra tester, komma med förslag eller visa vad du själv använder för prylar. Om du kan knyta an reklam till detta brukar genomslaget bli klart större än för vanlig reklam.

Faktor 2 kommer vi att ta upp mer senare och ge tips om var du hittar passande reklam och hur den kan passas in på sajten på ett så effektivt sätt som möjligt. Kom bara ihåg att det inte finns några regler som gäller för alla sajter så du måste även testa dig fram själv.

Faktor 3 - Vad betalar reklamen

Den sista faktorn som avgör hur mycket pengar du kan tjäna på din blogg är hur mycket betalt reklamen ger. Har du t ex en sida som handlar om dyra saker som det finns en stor marknad för på nätet kan du troligen räkna med att du kan få bra betalt för den reklam du har på sidan. Sen om du får betalt per klick eller om något köper något är en annan sak. Har du t ex en blogg där du presenterar roliga videoklipp så måste du räkna med mycket lägre inkomster per besökare.

Faktor 3 gör alltså att det krävs väldigt olika mängder besökare för olika nischer. Skriver du om en nisch som ger mycket bra betalt kanske det räcker men några hundra besökare varje dag för att dra in en ok summa pengar. Skriver du om en nisch som inte ger mycket kanske du behöver ha 10 000 besökare varje dag för samma inkomst.

Ta nu bara inte och gör en blogg i en nisch som ger mycket pengar då det kan vara mycket större konkurrens där t ex. Tipset är att skriva om något som man finner intressant. Det går nämligen att tjäna mycket pengar i alla nischer.

Följ oss på Facebook