Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Hur mycket pengar kan man tjäna?

Detta är självklart en central fråga för dig som funderar på att börja med denna typ av inkomstbringande verksamhet. Svaret är som mycket annat beroende av ett antal olika saker.

Vilken typ av sida du har

Vad sidan handlar om kommer att ha en väldigt stor påverkan hur mycket pengar du har chansen att tjäna. En sida som handlar om något som t ex ideal organisationer kommer självklart inte att vara speciellt inkomstbringande då det dels inte finns någon reklam som passar bra plus att besökarna inte är intresserad av reklam.

Har du dock en sida om något mer kommersiellt som t ex kläder finns det goda chanser att tjäna ordentligt med pengar. Detta då det dels finns mycket bra reklam som ger bra betalt och så är besökarna normalt ute efter att köpa saker.

Hur många besökare har du?

Självklart är antalet besökare en viktig faktor när det gäller storleken på dina intäkter. En sida som har tio besökare varje dag kommer ju självklart inte ge några större inkomster. Men om du har flera tusentals besökare varje dag kommer dessa ju självklart ge mer än tio.

Inkomsten som du får in per besökare är en viktig siffra och denna skiljer sig grymt mycket åt för olika typer av sidor. Vissa sidor ger kanske bara något öre max per besökare medan andra sidor kan ge flera kronor per besökare. Så 100 besökare per dag till en sida som ger 3 kr per besökare skulle bli 300 kr per dag vilket är mycket mer än 30 kr som du får av 3 000 besökare per dag som ger ett öre.

Hur bra är din sida?

Kvaliteten på din sida kommer också att göra mycket för inkomsterna. Normalt kan man säga att en kvalitativ sida även ger bättre inkomster. Kvalitet räknas nu dels som att en sida ska se snygg ut och ha bra information som dina besökare vill hitta.

Men eftersom du är ute efter att tjäna pengar är det även viktigt att veta var du ska lägga reklamen för att besökarna ska se den. Detta kan du läsa mer om i vår artikel som bara behandlar detta. Läs om placering av reklam här.

Sammanfattning

Här har vi tagit upp ett antal olika faktorer som påverkar hur stora dina inkomster blir. Som du säkert märker är det många olika saker som påverkar dina inkomster. Men för att svara på frågan från början så kan du tjäna mängder med pengar.

Har du många besökare, en bra bransch och en smart konstruerad sida så går det att tjäna miljoner per år, vilket det även finns folk som gör. Vill även du testa lyckan kan du börja med att klura ut en bra idé för en webbsida, bygga ihop den, arbeta med den och göra den bättre och självklart inte glömma att lägga in passande reklam.