Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Mobilen

Samma operatör som dina vänner

Har du ett antal vänner som du ofta pratar med kan det vara en väldigt bra idé att se till att ni har samma operatör för mobiltelefonerna. Vanligtvis kostar det antingen inget eller väldigt lite att ringa till en annan telefon hos samma operatör. Kan man därför samordna så att man har samma operatör finns det mycket pengar att spara på detta. Pratar man t ex 10 minuter varje dag kan det skilja 3 500 kr per år om man ringer till en som har samma operatör eller om man ringer till en annan.

Ringer du mycket?

Det finns olika abonnemang för olika typer av ringare. Det viktiga är att man har rätt typ för hur mycket man själv ringer. Det finns t ex abonnemang med fasta priser där du kan ringa i princip hur mycket som helst varje månad. Ringde du för flera tusen kronor tidigare varje månad är ett sådant abonnemang perfekt för dig. Ringde du får många hundra kronor varje månad kommer du även då att spara ordentligt med pengar.

Köpa telefon för 1 kr

Detta låter ofta väldigt bra när man står i en butik och tittar på telefoner. Dock ska du veta att telefonen normalt inte alls kostar 1 kr utan då får mer för den än så. Telefonerna som sälja för 1 kr kräver att man skaffar ett abonnemang. Varje månad under en viss tid får du då en ökad kostnad som är för att betala telefonen. Ofta blir det en lite rabatt på telefonen men det är inte många kronor.

Räkna därför med denna kostnad när du ska bestämma vad du ska köpa.

Utlandsresa

Åker du utomlands ska du tänka över vad det kostar att ringa till och från mobilen. Att det kostar mycket att ringa från vissa länder till Sverige det vet man ju. Men att varje samtal som man tar mot på en mobiltelefon utomlands också kostar pengar kanske inte är lika välkänt. Det är nämligen så att du betalar trafikkostnaden mellan Sverige till den positionen du befinner dig på.

Åker man utomlands kan det därför vara bra att undvika telefonen så mycket som möjligt. Kanske kan du klara av det som behövs sägas med ett SMS istället för ett samtal som drar ut på tiden. Detta är klart billigare. Meddela också så många som möjligt som du brukar prata med på telefon att du är utomlands och att du därför bara vill ha nödvändiga samtal till telefonen.

Gratis SMS

Det finns ett antal sajter på nätet som tillåter dig att skicka ett eller flera gratis SMS varje dag. Använder du dessa sajter så kan du spara in lite pengar som du annars hade lagt på SMS. Du behöver heller inte vara orolig för att mottagaren inte ska förstå att det är ifrån dig då ditt nummer kommer att visas hos mottagaren.

Förslag på sådana sajter är;

Följ oss på Facebook