Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Handla stort och billigt

Många gånger är det ekonomiskt att verkligen storhandla. Det är kanske inte nödvändigt att endast handla stort och sällan men många gånger går det att spara pengar genom att göra en insats då och då för att fylla på förråden med basvaror och sånt som håller sig länge.

Handla när det är som billigast

Detta är ett tips som enbart passar på varor som antingen går frysa eller som går att förvara länge. Du kan nämligen spara ganska mycket pengar på att bunkra upp vissa typer av varor. Tar kött som ett exempel på detta. Kött är oftast som billigast under våren då man kan köpa på sig ett litet större lager och sedan lägga in i frysen för att ta upp vid senare tillfälle.

Matbutikerna brukar skicka ut ett reklamblad varje vecka där de skriver vad de har bra priser på denna vecka. Läs igenom detta och planera vad du ska handla med hjälp av reklamen. Se bara upp så att det verkligen är bra priser som de erbjudet. Det är även viktigt att inte handla rätter som man annars inte skulle ha gjort för att priset är nedsatt. Försök att helt enkelt att äta sådant som du brukar göra fast vid tillfällen då det är billigare.

Handla storpack

Annat man ska tänka på är att det i princip alltid är billigare att köpa storpack än vanliga. Säg att du ska äta lasagne en vecka och köttfärssås nästa vecka. Då är det en väldigt bra idé att köpa ett stort pack som räcker för bägge tillfällena. Bara att frysa ner halva paketet i en vecka för att sedan ta upp den när den behövs.

Tittar man på lasagne och köttfärssås som ett bra exempel så kan man ju använda den köttfärssåsen som man gjorde till den separata middagen även i lasagnen. På detta vis kan du handla allt i storpack och spara en ansenlig summa pengar.