Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Jämföra elpriser

Vill du inte betala extra för elen kan en mycket bra sak vara att jämföra priserna på el. Trevligt nog finns det flera sajter som kan hjälpa till med just detta. Dessa sajter jämför elpriserna hos alla elleverantörer i landet på ett snabbt och smidigt sätt för dig.

Varför ska man jämföra elpriser?

Som vi tidigare skrev så är det ju ganska onödigt att betala extra för någon produkt som du kan hitta för bättre pris hos någon annan. Eftersom det finns klart över 100 olika elhandelsbolag i landet att välja mellan så blir det ju skillnader i priser ofrånkomligt. En familj som bor i en normal villa kan t ex spara över 5 000 kr per år bara genom att byta elleverantör. Detta är anledning så det räcker för att man ska titta över vilket elbolag som man väljer att anlita.

Visar det sig att det man redan har är billigast då är det ju bara att gratulera då man inte har lagt ut några onödiga summor tidigare. Har man ett som är dyrare är det ju bara att byta leverantör. Valet du gör blir ju bara mer förankrat efter det att du jämfört elpriser.

Jobbigt att byta leverantör?

Det ska inte alls vara jobbigt att byta elleverantör. De sajterna som jämför elpriser brukar även hjälpa till när det kommer till ett eventuellt byte. Det ska alltså gå väldigt smidigt för dig. Du behöver bara normalt ha en gammal elräkning till hands för att hitta den informationen som behövs för att du ska byta leverantör. Tänk bara på att kolla upp om du har någon bindningstid kvar hos ditt nuvarande elbolag.

Olika typer av elavtal

Det finns ett antal olika typer av elavtal som du kan välja mellan. Därför är det en bra idé att kolla upp detta. All information om de olika typerna av avtal kan du hitta på jämförelsesidorna. Läser du på lite om det kommer du även att göra rätt val som kommer att spara dig pengar.

Jämför el

Följ oss på Facebook