Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Småtips

Här kommer ett gäng mindre tips som kanske inte sparar dig jättemycket pengar individuellt men som sammantaget kan bli en del fina kronor som går att använda till annat. Se tipsen även som inspiration till att hitta egna bra grejer.

Tvättmedel - Ofta går det att använda mindre tvättmedel än vad som är angivet på förpackningen. Tvättmedelstillverkarna har ju tagit till sina rekommendationer ordentligt så det går här att dra ner och ändå få tvätten ren.

Spä diskmedel och tvål - Det går att ha i vatten i diskmedlet och tvålen för att den ska räcka under en längre tid. Det blir fortfarande rent bara att man använder mindre.

Köp riktiga storpack - Lågprisbutikerna har ofta riktigt stora förpackningar av t ex schampo och tvål. Dessa kan vara flera liter stora och mycket billiga. Är denna dunk för stor kan man helt enkelt hälla upp innehållet i någon mindre smidigare behållare.

Koka disktrasan - Vill man kan man koka disktrasan i saltat vatten. Den blir kanske inte helt som ny men bra nära och går att använda mer.

Öppna tuber - En tub är ofta väldigt smidig att använda. Men det blir normalt ganska mycket kvar i dem. Klipp därför itu dem när de har tagit slut så hittar du mer innehåll.

Ta med egen kasse - Det vanliga när man handlar är att man köper en ny kasse varje gång. Här finns det faktiskt ganska mycket pengar att spara in på att ta med sig egen kasse. Vanliga plastkassar och papperspåsar går att använda många gånger om man är lite försiktig. Investerar man i en tygkasse går denna att använda väldigt många gånger och kommer att betala sig med råge. Är ju inte många gånger man behöver handla för att tjäna in de kronorna som påsarna i butiken kostar.

Pappersinsamling - Om du har gått över på att inte köpa påsar varje gång som du handlar som vi tipsade om ovanför kommer du ha färre att förvara saker som ska till pappersinsamling eller annan insamling. Detta behöver dock inte vara ett problem då du ju t ex inte behöver kasta papperspåsen varje gång du slänger saker. Använd istället dem flera gånger.

Här kommer del två av våra småtips. Så som för den första delen är detta tips som kanske inte direkt ger jättemycket insparade pengar. Men lite kan de alla ge och det är ju alltid välkommet.

Ring så lite som möjligt - Visst är det trevligt att prata med släkt och vänner men det kostar också. Undersök därför vilka andra alternativ du har. Kanske har personen du vill prata med MSN och där går det t ex att enkelt ha videosamtal eller röstsamtal. Detta kan ju t o m vara trevligare än ett samtal på telefon och det kostar heller inget.

Duscha alltid när du tränar - Visst är det självklart att man duschar efter ett hårt träningspass. Men det är inte lika klart var man duschar. Många är det som gillar att duscha hemma istället för på träningscentret.  Kom då ihåg att det kostar cirka 3 kr varje gång du duschar hemma om du betalar för varmvattnet.

Dra ut sladdar om du är borta - Ska du iväg en längre tid är det en bra idé att dra ur sladdarna till alla apparater hemma. Dessa drar nämligen alltid lite ström om de är inkopplade. Det blir även säkrare mot t ex blixtnerslag.

Uppladdningsbara batterier - De är lite dyrare i inköp men betalar sig snabbt om du använder batterier mycket till någon pryl.

Planera när du tinar mat - Planerar du lite i förväg kan du ta fram mat tidigare och ställa fram den för att tina i lugn och ro. Då slipper du att använda mikron för att få maten till att tina upp. Låter du sakerna tina i kylen istället blir det ännu bättre då de delar med sig av kyla som gör att kylen inte behöver gå med lika hög effekt.

Använd en tom schampoflaska - En schampoflaska som är tom är egentligen inte det. Häll i lite vatten och skaka runt så kommer schampot som har klibbat fast att lossna. Visst blir det mer utspätt och du måste ta mer men du kan utan vidare få fram schampo för ett par duschar till.