Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Spartips vid köp av bil

Pruta på den nya bilen

Självklart varierar det kraftigt hur mycket man kan pruta om det ens går att pruta på priset. Detta styrs ju av en massa olika saker som vilken bil det är, om det är något erbjudande på den nu, vem du handlar den utav m.m.

Dock brukar man säga att det på en ny bil ofta går att pruta mellan 7-9 % på själva kostnaden för bilen. Sen går det att pruta nästa 20 % på eventuella tillbehör som köps till. En bil för 250 000 kr kanske man alltså kan pruta 25 000 kr på. Det är alltså värt att testa och se hur det går.

Lämna inget inbyte

Det är oftast bra att inte lämna en bil i utbyte när det ska köpas en ny. Priset som handlaren ger på den gamla bilen är ofta lägre än vad man kan få om den säljs privat. Handlaren ska ju göra en vinst på den affären också. En bil som du får 50 000 kr för i inbyte kanske kostar upp mot 70 000 att köpa sen.

Lämnar du in en bil i utbyte så blir det även svårare för dig att pruta ner priset på den nya bilen du tänkt köpa. Försök därför att göra en så kallad "ren" affär.

Tillbehör

Ofta är en bilhandlare väldigt dyr när det gäller priserna för tillbehör. De drar ofta in stora vinster på tillbehören som folk väljer att lägga till när de köper en ny bil. Fördelen att handla dem hos en bilhandlare är ju att de kommer att installeras i din nya bil. Köper du dock saker som GPS, Vinterdäck, Skidbox, stereo, motorvärmare, larm m.m själv blir priset oftast mycket lägre men det krävs större insats från dig att installera dem.