Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Kör inte med en kall bil

När det är kallt ute blir även din bil kall, något som ju är ganska självklart då kyla tyvärr inte struntar i bilar. En bil som är kall när den startas drar mycket mer bränsle innan den blir varm. Det kan handla om så mycket som en ökning på 50 % av bränsleförbrukningen. Kostnaden för detta blir ju ganska stor om man kör bil ofta och startar den när den är kall.

För att undvika detta kan du använda dig utav en motorvärmare innan du startar bilen. Har du på en motorvärmare mellan halvtimme och en timme innan du drar iväg kommer detta betyda en klart lägre bränsleförbrukning i början av färden. För att man ska spara några pengar är det dock viktigt att man inte har en motorvärmare som sitter i hela tiden. Har du den sittande över natten eller likande kommer den att dra mycket ström som ju kostar pengar den också. Använd istället en timer eller helt enkelt sätt in kontakten ett tag innan du ska ut och åka.

Det är heller inte bara så att det är bränsleförbrukningen som blir lägre när man använder motorvärmare. Det finns andra fördelar också som man inte ska glömma bort. Ser man till bilens välmående är det mycket bättre för den att starta varm då slitaget blir betydligt lägre. Du behöver därför inte reparera din bil lika ofta om den slipper starta kall ofta.

Sen ska man ju inte glömma att det är mycket trevligare att åka iväg i en bil som är varm också.