Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Jämför kostnader på ny bil

Vid köp av ny bil är det viktigt att jämföra alla kostnader som kommer med bilen. Det är ju liksom inte bara själva inköpet som kostar pengar utan det är ett antal till saker som ska tas med i beräkningen.

Det första du ska göra är att fundera på hur många mil bilen kommer att gå varje år. Detta styr hur mycket kostnaderna kommer att bli då slitage och annat t ex blir större vid mer drift.

Bra saker att fundera över är;

1. Inköpspriset - Självklart är det viktigt att fundera på vad bilen kostar då detta är den absolut största delen av hela kostnaden.

2. Servicekostnad - Hur många gånger ska behöver bilen servas varje år och hur mycket kommer det att kosta vid varje tillfälle.

3. Reservdelar - Vissa saker kan du själv byta på en bil om de skulle gå sönder. Skaffa dig därför en uppfattning om vad de olika reservdelarna kostar till just den bilen.

4. Bilförsäkring - Försäkringen kan kosta olika mycket för olika bilar något som gör det viktigt att fundera över när en ny ska köpas.

5. Bilskatt - Denna kan också vara olika för olika bilar så kolla upp det

6. Driftkostnad - Hur mycket bränsle drar bilen och vilken typ av bränsle är det. Detta påverkar kostnaderna för driften och kan göra att en bil som är dyrare blir billigare i längden om den inte kostar lika mycket att köra.

7. Övrigt - Ovanstående tipsen är de vanligaste men om du kommer på något annat som gör att bilen kostar pengar bör du räkna med detta också.

Har du sedan kollat upp alla dessa grejer kan du enkelt se vilken bil som kommer att vara billigast att köpa. Sen är ju inte priset allt när en bil köps men det är en stor del iaf och gör du en noggrann uträkning kommer du att veta vilken det som är mest prisvärd.

Följ oss på Facebook