Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Inledning - Metod för skuldsanering

Att ha skulder är inte roligt, sen finns det ju självklart olika nivåer på skulder. Kanske har du en ekonomi som lugnt klarar av skulder som t ex bolån och annat. Har du så bra koll är det bara att gratulera. Har du sämre buffert i din ekonomi är det värre och det är dig som vi verkligen riktar in oss på med detta förslag på plan för att bli av med skulderna. Namnet skuldsanering som vi använder ska man här inte blanda ihop med den skuldsanering som går att få genom Kronofogden. Vi använder namnet för att visa dig att du ofta kan göra det själv istället för att blanda in Kronofogden. För en beviljad skuldsanering av Kronofogden är ju absolut inte en dans på rosor.

Vad krävs?

Det är du själv som ska minska skulderna och det finns ingen annan som kommer att göra detta åt dig. Det för med sig att det är du som måste vara disciplinerad för att det ska fungera. Är du inte redo att vara disciplinerad kommer du inte heller att lyckas med att få skulderna att försvinna. Utöver disciplin behöver du en plan för hur du ska gå tillväga och lite pengar över. Planen kan du läsa här nedan. Vill du ha tips om hur du kan spara pengar kan du även läsa några sådan här och utöver det kan du läsa mer på vår avdelning för spartips och där kanske hitta saker som kan hjälpa dig i jakten på att få lite pengar över varje månad.

Vad kan man spara på?

Det finns mängder av saker som man kan spara in pengar på om man bara vill. Det kan vara allt från att sluta röka / snusa, köpa kvällstidning till att inte äta ute på lunchen. Nu var detta förslag på store förändring som ger mycket sparade pengar, men det behöver ju inte vara stora saker utan många småbesparingar är ju också intressanta.

Det du ska göra är helt enkelt att gå igenom din ekonomi noga och se vad du lägger ut pengar på. Ett tips är att du använder dig av vår budgetkalkyl för att räkna ut hur din ekonomi ser ut. Med hjälp av denna kommer du att se exakt hur mycket pengar du spenderar på olika saker och hur mycket det antingen blir över eller som det fattas i slutet av varje månad.

Gå vidare till Metod för skuldsanering - Översikt >>

Följ oss på Facebook