Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Pengar in - Övrigt

Sälja saker

Att själv sälja något är också ett sätt att tjäna in pengar. Dock gäller det att vara försiktig när man har ekonomiska problem då det ofta tillkommer kostnader med ett sådant projekt. Även om det är något så enkelt som en onlinebutik som säljer pennor eller något annat simpelt så behöver du först investera i ett lager osv. Därför är detta något att göra bara ifall man verkligen har en bra idé. Har du en bra idé behöver det inte vara fel men det gäller som sagt var att vara väldigt försiktig. Har du någon riktigt bra idé ska det heller inte vara omöjligt att få någon annan att investera i dig. Visst blir det då en mindre vinst till dig men det är bättre med en lite mindre del av kakan än ingen kaka alls.

Laga, fixa eller liknande

Kanske är du en riktig hejare på att meka med bilar. Eller har du ett stort intresse för att sy saker. Oavsett vad det är så kanske det går att tjäna pengar på detta. Tar du bilar som ett exempel så kan du för en penning erbjuda dig att byta däck, byta bromsar och andra typer av mindre reparationer. Något som skulle kunna ge dig lite extra inkomst men som inte kräver att du lägger ner en massa timmar på något du inte tycker är roligt.

Gillar du att sy eller måla eller vad som helst annat kanske det finns personer som vill betala dig en liten slant för att du skapar något. Sedan om detta bara är några hundra kronor så är det fortfarande mycket bättre än inget. Tänk igen vad du är duktig på och om det finns något sätt som du kan få en inkomst tack vare detta. Det kan vara allt från avancerade saker till väldigt enkla saker som andra personer inte kan eller vill göra. Möjligheterna finns där.

Andra idéer

Detta var bara två korta idéer som kanske kan få dig att tänka på sätt att tjäna pengar. Sätt dig ner och tänk igenom ifall det finns något sätt som du kan tänkas få in liter mer pengar. Kanske gillar du idrott och kan tänka dig att döma matcher vilket kan ge lite pengar eller är det något helt annat som du är sugen på att göra. Det viktiga är att komma ihåg att även en liten extra inkomst kan vara till stor hjälp.

Besök nästa artikel i våra serie - Spara på - Boende

Öppna ett sparkonto

  • Ikano Bank erbjuder olika typer av sparkonton. Dels sådana där du binder upp en viss summa under en tid och får en högre räna men även vanliga öppna sparkonton.
  • BIGBANK sparkonto passar för dig som har mer än 10 000 kr att spara och som kan avsätta dem på en bestämd tid. De erbjuder nämligen ett fasträntekonto där pengarna en viss bindningstid och som för detta ger än bättre ränteavkastning..
  • Avanza Bank är värda att kolla upp ifall du funderar på att starta ett sparkonto. Det går även t ex att köpa aktier och placera pengar i fonder hos Avanza.
  • Akelius Spar är ett alternativ för dig som letar efter ett sparkonto med mycket hög ränta. Hos Akelius kan du välja mellan ett antal olika kontotyper som alla har lite olika fördelar och nackdelar. Dock kan du bara spara 50 000 kr som max i varje konto.

  • 4Spar är ett alternativ att kolla upp ifall du ska spara pengar. Du kan hos dem få en bra ränta men bra att veta är att det inte går att spara mer än 50 000 kr.

Följ oss på Facebook