Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Pengar in - Jobb

Ett bra sätt att få ordning på en haltande ekonomin är att se till att det kommer in mer pengar på kontot varje månad eller vid ett engångstillfälle. Alla pengar in är välkomna och därför ska vi här ta upp några bra grundläggande tips som är aktuella när det gäller det här med jobb. Vi kan självklart inte säga saker specifika för just din situation så du får läsa och se vad som här kan passa in på just dig och sedan även fundera vidare utifrån våra tips.

Ditt nuvarande jobb.

Har du ett jobb sedan tidigare så kanske det fortfarande kan finnas möjligheter att göra något när det gäller inkomsten. Jobbar du exempelvis inte heltid kanske det går att gå upp i tid. Finns det möjlighet att jobba på ett annat skift där du tjänar mer pengar? Beroende på typ av jobb kan det även vara möjligt att förhandla med chefen om bättre lön. Du är ju med stor säkerhet företagets bästa medarbetare och det är ju då inte mer än rimligt att du får lite mer betalt för det goda arbetet du utför. Att undersöka möjligheterna till någon annan lösning än den nuvarande som ger dig mer betalt är att rekommendera.

Skaffa ett extrajobb

Har du ett heltidsjobb är det självklart tungt att även gå och jobba med något annat också. Men det kan kanske vara ett alternativ iaf för att få ordning på ekonomin. Sen behöver det självklart inte vara frågan om någon större anställning. Några timmar varje vecka kan utan problem föra med sig 1 000 kr eller något sådant varje månad i lön. Även om detta inte är en stor summa så kan den gör skillnad. Äter du billigt är det t ex mat för en hel månad. Undersök möjligheter i området där du bor, kanske finns det någon specialbutik som enbart har öppet på helgen som behöver lite hjälp.

Byta jobb

Det finns inget som säger att du måste hålla dig kvar vid det jobbet du har nu. Du kan sondera terrängen för att se ifall det finns något annat jobb på marknaden som skulle ge dig bättre betalt. Kanske kan detta även vara något av en nystart.

Att vara lojal mot din arbetsplats kan ha sina fördelar men ibland har man helt enkelt inte råd att vara lojal. Kan du byta jobb och tjäna några tusen kronor varje månad på detta är det ett strålande sätt att få in de där extra kronorna som behövs för att få ordning på ekonomin.

Om du är arbetslös

Ifall det skulle vara så att du är arbetslös gäller det verkligen att försöka att skaffa ett jobb. Sedan är detta inte alltid enkelt men ifall man verkligen försöker finns det goda möjligheter. Den vanliga kanalen att gå genom Arbetsförmedlingen hjälper många och är ett självklart tillvägagångssätt. Men det är även bra att ta upp telefonen och helt enkelt ringa runt till olika arbetsgivare, eller att knacka på och fråga ifall de behöver hjälp. Kanske kan du då hitta ett arbete eller iaf ett deltidsjobb vilket är mycket bättre än inget.

Snacka även med personer som du känner då det är möjligt att de kan ge dig tips om jobb. Kanske jobbar de på ett ställe som behöver mer arbetskraft. Att få ett jobb på detta vis är mycket vanligt då personer som jobbar på arbetsplatser ofta har vetskap om dessa behov innan informationen kommer till Arbetsförmedlingen.

Bemanningsföretag kan också vara ett alternativ. Många av de stora aktörerna har egna system där man kan anmäla sig och visa sitt intresse. Då kanske de hittar något även för dig. De specialiserar sig på olika sektorer inom arbetslivet t ex kontor, industri och så vidare, så kolla in de som passar dig och din utbildning. Kämpar du ska det nog gå att hitta ett jobb.

Besök nästa artikel i våra serie - Pengar in - Sälja

Öppna ett sparkonto

  • Ikano Bank erbjuder olika typer av sparkonton. Dels sådana där du binder upp en viss summa under en tid och får en högre räna men även vanliga öppna sparkonton.
  • BIGBANK sparkonto passar för dig som har mer än 10 000 kr att spara och som kan avsätta dem på en bestämd tid. De erbjuder nämligen ett fasträntekonto där pengarna en viss bindningstid och som för detta ger än bättre ränteavkastning..
  • Avanza Bank är värda att kolla upp ifall du funderar på att starta ett sparkonto. Det går även t ex att köpa aktier och placera pengar i fonder hos Avanza.
  • Akelius Spar är ett alternativ för dig som letar efter ett sparkonto med mycket hög ränta. Hos Akelius kan du välja mellan ett antal olika kontotyper som alla har lite olika fördelar och nackdelar. Dock kan du bara spara 50 000 kr som max i varje konto.

  • 4Spar är ett alternativ att kolla upp ifall du ska spara pengar. Du kan hos dem få en bra ränta men bra att veta är att det inte går att spara mer än 50 000 kr.

Följ oss på Facebook