Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Pengar in - Extra inkomst

Ett intressant sätt att dryga ut sin inkomst är att skaffa någon form av extrainkomst. Detta handlar då ofta om att du gör något som du själv direkt tar betalt för. Vi tipsar här om några olika sätt som du kan få en lite extra inkomst som inte innebär att du ska bli anställd av någon annan. Tanken är också med dessa tips att de ska vara ganska riskfria. Att satsa din egna tid är inte något problem men om det blir frågan om stora investeringar är det troligen inte rätt tillfälle för sådana. Detta om du inte har en kanonidé dvs.

Skapa en sajt / blogg

Ett sätt att få in lite pengar är att skaffa sig någon annan form av extra inkomst. Läser du detta förutsätter vi att din ekonomi inte är speciellt bra för tillfället vilket gör att det inte ska vara frågan om några stora investeringar.

Ett bra sätt då som kan inbringa lite extra pengar är att göra en webbsida eller skriva en blogg. Även om du inte är speciellt kunnig inom området för tillfället går det faktiskt ganska enkelt att få till en sida ifall man använder de bra verktygen som finns att tillgå. Med lite träning kommer du sedan att bli bättre och kunna göra mer avancerade saker, dock är inte avancerade sidor något krav för att framgångar.

Att skaffa sig en egen sida eller blogg kostar heller inte mycket utan du klarar dig absolut på några hundra kronor per år. Det som kommer att kosta dig är tid att göra sidan. Därför är det bra att skriva om något som du är intresserad utav. Kanske är du riktigt kunnig inom ett visst område och därmed kan göra en informativ sida om just detta som andra kan besöka för att lära sig.

Eller gillar du verkligen hundar, mat, inredningen eller vad som helst annat. Detta är något som du då kan skriva en blogg om som andra gärna besöker för att ta del av dina funderingar inom ämnet.

Pengar tjänar du sedan på att ha reklam på sidan. Detta kan vara dels reklam som ger dig betalt varje gång någon klickar så som Adsense eller har du affiliatereklam. Det senare är reklam där du kommer att få betalt ifall någon går in och köper något via din länk. Skriver du exempelvis om renovering kan du ha reklam för butiker som säljer byggmaterial. Köper någon sedan genom din länk får du allt från någon procent av köpesumman till ett fast belopp på några hundra kronor. Ersättningen varierar kraftigt beroende på vilken bransch som du skriver om.

Vidare kan du få in pengar genom att andra företag tar kontakt med dig direkt och vill att skriver om dem, länkar till dem osv. För att du ska dra in några större summor krävs det självklart att sidan blir framgångsrik. Men du kan även dra in lite mindre sidor på sådana sajter som inte är några jätteframgångar. Om du gör en bra sida om något du gillar kommer det troligen att komma in en del besökare och det går att tjäna pengar inom de flesta områden.

Generellt kan man säga att butiker som säljer dyra saker även betalar ut en högre ersättning men det inte alls lika ofta som någon köper något. Det säger ju sig självt att det är färre som köper dyra saker än t ex böcker online. Så det kan mycket väl vara bättre att ha reklam för billiga saker då många bäckar små ju blir något stort.

Hur mycket pengar du kan tjäna på detta sätt är omöjligt att säga på förhand. Går det bra är det fullt möjligt att komma upp i mycket pengar varje månad. Det finns många i detta land som helt och hållet lever på att göra sidor av detta slag. Men om du så bara skulle komma upp i tusen kronor varje månad är det fortfarande en bra inkomst. Tänk bara på att det ska skattas för så som allt annat.

Här på sajten har vi en avdelning där vi tar upp mer om hur det är att skapa sig en egen webbsida. Finner du detta sätt att dra in mer pengar som intressant så kan du besöka denna del. Ekonomi portalen hjälper dig att skapa en egen hemsida.

Börja sälja saker proffesionellt

Vi föreslår inte att du ska öppna någon butik som kräver att du satsar en massa pengar och det är heller ofta inte nödvändigt. Att satsa mycket pengar innebär mest att man får ett försprång i början. Men det finns massor av saker som går att sälja som inte är dyrt att köpa in som sedan kunderna gillar. Kanske är du en hejjare på det här med att sticka och kan sälja det du själv producerar i ditt närområde eller har du kommit på att pryl X behövs och startar därför en webbshop som säljer sådana. Möjligheterna finns där ute det gäller bara att komma på dem.

Bara två tips

Detta var bara två förslag på saker som du kan göra för att få in de där extra pengarna. Tänker du till ett tag kan du nog mycket väl hitta något annat som passar just dig. Du kan ju även fråga dina vänner och se ifall de har några idéer då de ofta har många goda sådana.

Besök nästa artikel i våra serie - Pengar in - Övrigt

Öppna ett sparkonto

  • Ikano Bank erbjuder olika typer av sparkonton. Dels sådana där du binder upp en viss summa under en tid och får en högre räna men även vanliga öppna sparkonton.
  • BIGBANK sparkonto passar för dig som har mer än 10 000 kr att spara och som kan avsätta dem på en bestämd tid. De erbjuder nämligen ett fasträntekonto där pengarna en viss bindningstid och som för detta ger än bättre ränteavkastning..
  • Avanza Bank är värda att kolla upp ifall du funderar på att starta ett sparkonto. Det går även t ex att köpa aktier och placera pengar i fonder hos Avanza.
  • Akelius Spar är ett alternativ för dig som letar efter ett sparkonto med mycket hög ränta. Hos Akelius kan du välja mellan ett antal olika kontotyper som alla har lite olika fördelar och nackdelar. Dock kan du bara spara 50 000 kr som max i varje konto.

  • 4Spar är ett alternativ att kolla upp ifall du ska spara pengar. Du kan hos dem få en bra ränta men bra att veta är att det inte går att spara mer än 50 000 kr.

Följ oss på Facebook