Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Mastercard prepaid

Detta är ett alternativ för dig som vill ge bort en present till någon nära eller kär. Enkelt förklarat går det till så att du köper ett kort av Mastercard som är fyllt med en viss summa pengar. Detta kort kan du sedan ge bort till någon som kan köpa saker för dessa pengar. Eftersom kortet fungerar på alla ställen som tar Mastercard finns det många miljoner ställen i världen som fungerar.

Ett bra exempel på när ett prepaid Mastercard passar är när man vill ge ett ekonomiskt bidrag till någon som ska åka på semester. Man skaffar då helt enkelt ett kort av denna typ och personen kan sedan själv helt bestämma till vad pengarna ska användas. Vilket är väldigt smidigt då det ofta är svårt att veta vart pengarna ska gå till i förväg när man är på semester.

Självklart finns det inget som säger att kortet måste användas som en gåva till någon annan. Kanske ska du själv ut på en resa men vill inte ha med dig ditt vanliga kort. Då kan du skaffa ett kort av detta slag istället och använda under resan. Skulle olyckan vara framme under resan kan du självklart spärra kortet för att undvika att pengarna försvinner.

Kortet kan även användas till andra vanliga situationer om du tycker att det passar bra med ett förbetalt kort. Kanske vill du få extra koll på pengarna du spenderar vilket ett kort av denna typ kan hjälpa till med.

Svårt att finna på den svenska marknaden idag

Som det verkar är det ingen (åtminstone ingen av de stora bankerna) som erbjuder denna produkt i dagsläget. Varför vet jag inte. Kanske är det för få som är intresserade, eller så finns det något annat skäl, t ex för dålig ersättning till bankerna. Det kommer vi väl inte få veta. Det är dock alltså så att det är mycket svårt att hitta någon som har Mastercard Prepaid (förbetalt kort). Du kan givetvis försöka hitta det hos någon ansluten bank, men det kan mycket väl tänkas att ingen idag har det i sortimentet.

Det är tråkigt att produkten inte finns då jag tycker det känns som en smart grej. Att ge bort ett presentkort är superbra och en smidig present till någon som vill välja ut själv vad den ska köpa, eller om man inte har några bra idéer. Dock är ett vanligt presentkort begränsat då det bara funkar i en butik eller en galleria osv. Ett Mastercard som är förbetalt kan användas var som helst där Mastercard accepteras, vilket är i princip överallt. Jag vet inte exakt hur det funkar på nätet men kan tycka att även detta bör funka.

De banker som är anslutna och erbjuder Mastercards olika kort finner du på den här sidan - Kortutgivare

Hitta ditt Kreditkort

Du kan jämföra effektiv ränta på krediten och årsavgift för kortet och även se antal räntefria dagar för din kredit. Jämför kreditkort nedan eller kolla i vår stora jämförelse av kreditkort och betalkort.

Utgivare / KreditkortÅrsavgiftEff. räntaKreditgränsRäntefritt
Swedbank - GuldSwedbank - Guld495 kr10.19 %100000 kr55 dagar
SwedbankSwedbank195 kr10.88 %60000 kr55 dagar
ICAICA324 kr11.24 %100000 kr60 dagar
SEBSEB195 kr11.32 %150000 kr60 dagar
Nordea - Guld MasterCardNordea - Guld MasterCard470 kr12.1 %100000 kr55 dagar
Handelsbanken - AllkortHandelsbanken - Allkort250 kr14.3 %100000 kr45 dagar
Nordea - CreditNordea - Credit160 kr15.52 %50000 kr55 dagar
MoreGolf - MasterCardMoreGolf - MasterCard295 kr16.04 %?55 dagar

Kolla in vår stora jämförelse av kreditkort