Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Kreditkort utomlands

Ska du åka utomlands är det viktigt att veta vad som gäller för dig och ditt kreditkort. Positivt är att det inte ska vara något problem att hitta ett ställe att använda ditt kreditkort om du åker till ett halvstort land. Visa gör t ex reklam för att det går att användas i över 160 länder runt omkring i världen. Mastercard säger att kortet kan användas på över 22 miljoner inköpsställen.

Om ditt kort fungerar i en uttagsautomat eller som betalningsalternativ i butiker utomlands är oftast ganska enkelt att se. Det brukar nämligen alltid att finnas en logga för t ex Visa och Mastercard vid automaterna och i butikerna. Finns ingen sådan kan du alltid fråga ifall det fungerar eller ej även om risken är stor att det inte gör det.

Tips som gäller kreditkort utomlands

Det är viktigt att du kollar upp om det tillkommer några extra kostnader när du tar ut pengar utomlands eller ej. Tillkommer det kostnader är de normalt inte speciellt stora men ändå är det intressant att veta vad som gäller. Det är t ex bättre att ta ut ett lite större belopp ur en automat än att göra flera småuttag. Detta då du får betala en fast avgift på varje uttag. Skulle det t ex vara så att du planerar att använda ditt kreditkort utomlands ofta kan ett företag som har lägre kostnader för detta vara ett bättre alternativ.

Samma sak gäller att du ska kolla upp om det tillkommer några avgifter på vanligt transaktioner när du använder kreditkortet utomlands. Vissa företag tar nämligen ut en avgift vid varje utländsk transaktion.

Fundera även igenom hur mycket kontanta pengar du tar med dig när du åker utomlands. Att gå omkring med en massa pengar löst är ofta dels osmidigt och lite dåligt för nerverna. Tillkommer det kostnader när du tar ut pengar utomlands får du ta en funderare på hur mycket kontanter du tycker är passande att ta med dig.

Funderar du på om det finns någon uttagsautomat dit du ska åka finns det även hjälp att få. Visa och Mastercard har t ex en funktion på sina webbplatser som du kan använda för att finna uttagsautomater. Dessa verktyg går att använda för att både hitta automater i Sverige och andra länder. Hitta Visa automater och hitta Mastercard automater.

Hitta ditt Kreditkort

Du kan jämföra effektiv ränta på krediten och årsavgift för kortet och även se antal räntefria dagar för din kredit. Jämför kreditkort nedan eller kolla i vår stora jämförelse av kreditkort och betalkort.

Utgivare / KreditkortÅrsavgiftEff. räntaKreditgränsRäntefritt
Swedbank - GuldSwedbank - Guld495 kr10.19 %100000 kr55 dagar
SwedbankSwedbank195 kr10.88 %60000 kr55 dagar
ICAICA324 kr11.24 %100000 kr60 dagar
SEBSEB195 kr11.32 %150000 kr60 dagar
Nordea - Guld MasterCardNordea - Guld MasterCard470 kr12.1 %100000 kr55 dagar
Handelsbanken - AllkortHandelsbanken - Allkort250 kr14.3 %100000 kr45 dagar
Nordea - CreditNordea - Credit160 kr15.52 %50000 kr55 dagar
MoreGolf - MasterCardMoreGolf - MasterCard295 kr16.04 %?55 dagar

Kolla in vår stora jämförelse av kreditkort

Följ oss på Facebook