Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Kreditkort student

Ett liv som student är ofta väldigt roligt då man lever ett förhållandevis fritt liv. Lite föreläsningar finns ju inplanerat på bestämda tider medan pluggande kan man göra när som helst. Detta leder fram till ett ganska behagligt liv om det inte vore för en liten sak som kallas för pengar.

Har man en lägenhet som ska betalas utöver mat, böcker, nöjen osv kan det vara ganska tufft att leva på CSN. För att få bättre kontroll på den ekonomiska situationen kan det därför vara smidigt att skaffa ett kreditkort när man är student.

Tidigare har det kunnat vara svårt att få sådana ansökningar godkänd under studietiden då det inte finns någon större inkomst att redovisa. Detta har dock bättrats på under senare tid då bankerna ofta istället har tagit fram speciella erbjudande till personer som studerar. Bankerna har valt att se pengarna som kommer från CSN som en inkomst fast att det egentligen bara är bidrag och lån.

Se upp bara

Är det så att du har det extra tufft vissa månader med räkningarna kan du dela upp betalningarna som är gjorda på ett kreditkort under längre tid. Detta kan vara positivt då det kanske kan rädda ekonomin en viss månad. Det viktiga är dock att man verkligen ser upp så att man inte drar på sig stora skulder som ska betalas senare när man ändå inte har pengar. Delar du upp betalningen tillkommer det alltid en ränta också som ska betalas. Eftersom det är extra kostnader som tillkommer ifall du använder krediten på kortet kan vi här generellt inte föreslå att studenter ska skaffa kreditkort utan vi tycker mer att bankkort är den bästa formen av kort. Men med det sagt så finns det självklart situationer där det kan vara lämpligt med ett kreditkort. Det gäller bara att vara väldigt noga med användningen för att inte riskerna några större ekonomiska problem.

Var hittar man ett kreditkort för en student?

Det ska trevligt nog inte vara några större problem att hitta ett kreditkort då de allra flesta större banker iaf har sådana i sitt sortiment. Vanligtvis är även villkoren bättre för dig som är student och vill ha ett kreditkort. Sen måste du självklart klara av deras kreditprövning för att få ett kort. Är bara ekonomin i övrigt under kontroll bör detta inte vara något problem när det gäller de korten som är direkt inriktade mot studenter.

Hitta ditt Kreditkort

Du kan jämföra effektiv ränta på krediten och årsavgift för kortet och även se antal räntefria dagar för din kredit. Jämför kreditkort nedan eller kolla i vår stora jämförelse av kreditkort och betalkort.

Utgivare / KreditkortÅrsavgiftEff. räntaKreditgränsRäntefritt
Swedbank - GuldSwedbank - Guld495 kr10.19 %100000 kr55 dagar
SwedbankSwedbank195 kr10.88 %60000 kr55 dagar
ICAICA324 kr11.24 %100000 kr60 dagar
SEBSEB195 kr11.32 %150000 kr60 dagar
Nordea - Guld MasterCardNordea - Guld MasterCard470 kr12.1 %100000 kr55 dagar
Handelsbanken - AllkortHandelsbanken - Allkort250 kr14.3 %100000 kr45 dagar
Nordea - CreditNordea - Credit160 kr15.52 %50000 kr55 dagar
MoreGolf - MasterCardMoreGolf - MasterCard295 kr16.04 %?55 dagar

Kolla in vår stora jämförelse av kreditkort

Följ oss på Facebook