Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Kreditkort företag

Har du ett företag kan det vara väldigt smidigt att ha ett kreditkort för att sköta många betalningar genom. Vad som sedan passar bäst av ett kreditkort som betalas varje månad genom en faktura eller ett vanligt bankkort är något du själv får fundera på. Fördelen med ett kreditkort är ju att betalningar kan delas upp på flera månader om man så vill, då självklart för en viss betalning. Ett bankkort dras pengarna alltid direkt från kontot så om det där inte finns pengar och det inte är någon kredit kopplad så går det aldrig att skuldsätta sig den vägen.

Fördelar med ett kreditkort

Tidigare skrev vi att det är smidigt med ett kreditkort för företaget. Detta är ju ganska klart då det t ex är trevligt att slippa att använda kontanter vid hotellbesök eller bara ett litet inköp till kontoret. Dock är smidigheten inte den ända fördelen utan det finns ofta andra positiva saker som kommer med kortet. Detta kan t ex vara billigare bensin hos vissa mackar eller en grundförsäkring vid resor. Sen får man även inte glömma bort att du kommer att få en faktura där du ser exakt vad som har köpts och hur mycket detta har kostat. Något som förenklar för dig att hålla koll på alla kostnaderna. Har du anställda som ska köpa in saker är det även smidigt om dessa har ett kort som kan användas.

Priser på kreditkort och betalkort

Det är alltid intressant att veta priserna på de olika korten innan man bestämmer sig för vilken typ som ska införskaffas. Angående priserna kan man säga att det inte är någon direkt jättestor skillnad på ett kredit- och ett betalkort. Beroende på vilken typ av kort och företag man väljer så hamnar priser från några hundra kronor per år upp till lite över 1 000 kr per år.

Var hittar man kreditkort till företaget?

Du ska inte ha några större problem att hitta ett kreditkort till ditt företag. T ex har alla större banker kreditkort och det har oftast flera olika alternativ som du kan välja mellan vilket gör att du kan hitta det alternativet som passar just dig bäst. Vidare finns det företag som har valt att helt inrikta sig på kreditkort och då även ger ut dem till företag.

Hitta ditt Kreditkort

Du kan jämföra effektiv ränta på krediten och årsavgift för kortet och även se antal räntefria dagar för din kredit. Jämför kreditkort nedan eller kolla i vår stora jämförelse av kreditkort och betalkort.

Utgivare / KreditkortÅrsavgiftEff. räntaKreditgränsRäntefritt
Swedbank - GuldSwedbank - Guld495 kr10.19 %100000 kr55 dagar
SwedbankSwedbank195 kr10.88 %60000 kr55 dagar
ICAICA324 kr11.24 %100000 kr60 dagar
SEBSEB195 kr11.32 %150000 kr60 dagar
Nordea - Guld MasterCardNordea - Guld MasterCard470 kr12.1 %100000 kr55 dagar
Handelsbanken - AllkortHandelsbanken - Allkort250 kr14.3 %100000 kr45 dagar
Nordea - CreditNordea - Credit160 kr15.52 %50000 kr55 dagar
MoreGolf - MasterCardMoreGolf - MasterCard295 kr16.04 %?55 dagar

Kolla in vår stora jämförelse av kreditkort

Följ oss på Facebook