Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Kreditkort ansökan

Det finns lite olika sätt du kan ansöka om ett kreditkort på. Sen är det ju självklart inga större hemligheter om de olika sätten det går att göra på men vi ska ändå här ta upp det för att eventuellt hjälpa dig om du inte har full koll. Vanligtvis har du en 4-5 olika alternativ som du kan välja mellan för att skicka in en ansökan om kreditkort. Själva kraven för att bli godkänd vid en ansökan skiljer sig inte mellan de olika alternativen utan det är bara hur ansökan just skickas in som varierar.

Ansöka på nätet

Att skicka in en ansökan för ett kreditkort direkt på nätet är en väldigt smidigt historia. Bankerna har ansökningsformulär som går att fylla i. Här får du fylla i all den informationen som banken kräver för att kunna ta ett beslut om de ska godkänna din ansökan eller ej.

Du får alltså fylla i namn, personnummer, inkomstuppgifter, skulder och annan likande information som används för att kolla kreditvärdigheten.

Banken kommer efter en inskickad ansökan att ta kontakt med dig och berätta deras svar som förhoppningsvis är positivt. Har du bara en ekonomi som är under kontroll och som inte har några betalningsanmärkningar går normalt en ansökan igenom.

Ansöka på ett kontor

Detta är det klassiska sättet som folk har använt i alla år som det har funnits kreditkort. Och det fungerar ju självklart fortfarande att traska ner till sitt lokala kontor och där fylla i en ansökan. Här kommer du även att få svara på samma saker som du gör under en Internetansökan. Vi du ha personlig kontakt när du ansöker om något är detta alternativet för dig. Tänk bara på att inte per automatik gå ner till din vanliga bank då det inte finns något som säger att deras kort passar just dig bäst. Detta är något som du också ska ha i åtanke för de kommande ansökningsalternativen.

Ansök via telefonen

Är du ansluten till en telefonbank är detta ytterligare ett möjligt alternativ för dig som vill ansöka om ett kreditkort. Du kommer då att få prata med en operatör som leder dig igenom hela processen. Kanske inte lika smidigt som att ansöka direkt genom bankens ansökningsformulär men ändå ett klart intressant alternativ.

Ansöka via Internetbanken

Det sista alternativet som vi här tar upp är att skicka in en ansökan om kreditkort via sin Internetbank. Detta är oftast ett väldigt bra alternativ om du är ansluten till en sådan. Mycket av informationen som krävs vid en ansökan är där i förväg ifylld då du redan lämnat de uppgifterna till banken.

Sen fungerar detta självklart bara om du bestämmer dig för att skaffa kreditkortet hos den bank som du har en aktiv Internetbank. Att denna bank skulle vara bästa alternativ är som sagt var inte säkert vilket bör kollas upp först.

Hitta ditt Kreditkort

Du kan jämföra effektiv ränta på krediten och årsavgift för kortet och även se antal räntefria dagar för din kredit. Jämför kreditkort nedan eller kolla i vår stora jämförelse av kreditkort och betalkort.

Utgivare / KreditkortÅrsavgiftEff. räntaKreditgränsRäntefritt
Swedbank - GuldSwedbank - Guld495 kr10.19 %100000 kr55 dagar
SwedbankSwedbank195 kr10.88 %60000 kr55 dagar
ICAICA324 kr11.24 %100000 kr60 dagar
SEBSEB195 kr11.32 %150000 kr60 dagar
Nordea - Guld MasterCardNordea - Guld MasterCard470 kr12.1 %100000 kr55 dagar
Handelsbanken - AllkortHandelsbanken - Allkort250 kr14.3 %100000 kr45 dagar
Nordea - CreditNordea - Credit160 kr15.52 %50000 kr55 dagar
MoreGolf - MasterCardMoreGolf - MasterCard295 kr16.04 %?55 dagar

Kolla in vår stora jämförelse av kreditkort

Följ oss på Facebook