Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

ViaConto

ViaConto är en långivare som erbjuder enkla små lån på belopp mellan 1000 kr och 10 000 kr. Detta är alltså så kallade mikrolån. Du kan även låna direkt via din mobil genom ett SMSlån. Återbetalningen på denna typ av lån är 1 - 90 dagar. Det allra första lånet (om du alltså är ny kund hos ViaConto) är helt gratis för dig ifall du lånar 500 eller 1000 kr.

Du kan låna exakt så mycket du vill, alltså inte nödvändigtvis jämna 1000-lappar utan även 3550 kr om du så vill. Återbetalningstiden kan du själv styra ganska mycket över. För lån upp till 3000 kr är det 1 - 30 dagar som gäller. Större lån än så delas upp på en, två eller tre månader. Desto kortare tid som du väljer att betala tillbaka lånet på desto billigare blir det för dig.

Ifall du känner att löptiden är lite kort tid finns det möjlighet att förlänga lånets återbetalningstid med 7, 14 eller 30 dagar till. Detta kostar dock självklart extra och hur mycket beror på hur lång tid du väljer att förlänga.

Detta krävs för att du ska få låna

Kraven du har på dig som låntagare för att din ansökan ska godkännas är följande. Du måste vara minst 18 år gammal och vara folkbokförd i Sverige sedan två år tillbaka. Du ska ett mobilnummer som står i ditt eget namn och ett bankkonto dit pengarna kan sättas in.

Ekonomiska krav är att du har en minsta årsinkomst på 25 000 kr och att du inte har några aktiva skulder hos Kronofogden eller andra misskötta skulder. Du kan ha betalningsanmärkningar och bli godkänd men det är givetvis ett klart minustecken när de gör sin bedömning av din ekonomi. Du bör ha en ordnad ekonomi i övrigt, vilket kontrolleras med en kreditupplysning.

Hos ViaConto kan du hitta följande lån:

  • Mikrolån / SMSlån på 500 - 10 000 kr.

Direktlänk till ViaConto

Verkar ViaConto intressant kan du klicka på knappen nedan för att gå till deras webbsida (länk till extern webbsida). Där kan du få mer information om lån, räntor, kostnader och villkor långivaren erbjuder eller ansöka om ett lån.

Kostnad och villkor för lån hos ViaConto

Här kan du se kostnader för alla lånebelopp som långivaren erbjuder. TL står för "Tidigare lån" och ifall det finns en gul ikon betyder det att långivaren kräver att du lånat ett mindre belopp innan du kan låna det beloppet.

Mikrolån / SMSlån

BeloppRäntaTotaltEfter avdragTL

Besök långivaren direkt

Följ oss på Facebook