Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

SBAB

SBAB ägs av staten och sysslar med bolån. Här kan du hitta ett bolån med bra ränta som konkurrerar med alla de stora bankerna. SBAB är en stor aktör och har ca 420 anställda. Det började med att SBAB skapades för att finansiera statens egna bostadslån och sedan dess har de utvecklats till en aktör som lånar ut till privatpersoner.

SBAB Bank har förutom bolån även privatlån i sitt sortiment och för sig som är sugen på att börja spara lite pengar finns det även sparkonto. Andra tjänster är exempelvis försäkringar så som hemförsäkring eller ett låneskydd som gör att du minimerar risken för ditt lån.

På SBABs hemsida kan du hitta en del bra information och hjälp kopplat till framför allt bolån. Du kan räkna på ditt lån för att se lite mer exakt hur det kan tänkas kosta och påverka din ekonomi och du kan även ansöka om lånelöfte.

Detta krävs för att du ska få låna

När det gäller bolån kan du belåna din bostad i form av bottenlån till max 85% av dess marknadsvärde. Detta är den högsta möjliga procentsatsen för ett bottenlån enligt lag och näst intill alla banker ligger på samma nivå. Resten får du låna i form av topplån eller betala med kontanta pengar. Vilken ränta du får beror på lånets storlek och värdet på bostaden.

För att kunna bli godkänd för ett lån måste du självklart ha uppnått rätt ålder. För privatlån ligger denna gräns på 21 år. För bolån är åldersgränsen 18 år. Du måste antingen vara på väg att köpa en bostad eller äga en som du kan belåna. Bostaden som du äger eller ska köpa ska vara mellan 50 och 300 kvm om det är en villa och mellan 30 och 200 kvm om det är en lägenhet.

Din ekonomi måste så klart också vara stabil för att du ska kunna få ett lån. SBAB gör en kreditprövning för att se att du har bra förutsättningar. Du ska då självklart kunna klara av lånet. T ex måste du ha en fast inkomst.

Hos SBAB kan du hitta följande lån och tjänster:

Direktlänk till SBAB

Verkar SBAB intressant kan du klicka på knappen nedan för att gå till deras webbsida (länk till extern webbsida). Där kan du få mer information om lån, räntor, kostnader och villkor långivaren erbjuder eller ansöka om ett lån.

Kostnad och villkor för lån hos SBAB

Här hittar du räntor och andra villkor för ett bolån hos den här långivaren. 3 månaders ränta är samma sak som rörlig ränta. De övriga är bundna på olika lång tid.

Privatlån

Rörlig ränta (3 månader): 1.74 %
1 år fast ränta: 1.74 %
2 år fast ränta: 1.84 %
3 år fast ränta: 1.89 %
5 år fast ränta: 2.31 %
10 år fast ränta: 3.24 %
Bottenlån: Upp till 85 %
Lånets löptid: 4 - år

Besök långivaren direkt