Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

ICA Banken

ICA Banken är en del av ICA-koncernen och har uppkommit för att kunna erbjuda ICA:s kunder finansiella tjänster som gör det lite enklare för dem. Bland dessa tjänster syns t ex lönekonto, kontokort, privatlån, bolån och olika försäkringar. Vare sig du för nuvarande är kund hos ICA eller ej kan deras lån och andra tjänster vara nåt för dig.

När det gäller lån så är det alltså privatlån och bolån som gäller hos ICA Banken. Precis som vanliga banker har man låga räntor och bra villkor och detta är ett bra alternativ om man vill ta ett lån. Ifall du har ett bankkort från ICA kan du dessutom ta del av vad som kallas för kontokredit som är ett alternativ till att ta ett vanligt lån när extra pengar behövs.

Om ICA Bankens olika låntyper

Du kan ta ett vanligt privatlån på mellan 20 000 kr och 350 000 kr. Räntan är lika låg som hos andra stora banker och det finns inga andra avgifter för ditt lån. Du kan ansöka om att få låna direkt på nätet och får då ett preliminärt besked i princip direkt. Du kan även teckna låneskydd om du känner att den extra tryggheten är något för dig. För bolån gäller att du kan ta bottenlån upp till 85 % av totala värdet med 10 % kontantinsats. Minsta belopp att låna är 200 000 kr.

Kontokredit är något för dig som har ett kontokort hos ICA Banken. En kontokredit är helt enkelt kredit på ditt kontokort som du kan använda ifall pengarna på ditt konto tar slut. Här kan du få kredit på upp till 50 000 kr att använda ifall pengarna är slut. Det finns inga avgifter och du betalar bara ränta på den kredit du använder. Du kan skaffa ett nytt kontokort hos ICA Banken eller aktivera krediten på ditt befintliga kort om du redan har ett.

Detta krävs för att du ska få låna

För privatlån gäller att du är minst 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar och måste klara av den grundläggande ekonomiska kontrollen. För att få låna måste du ha en fast inkomst. Det finns ingen direkt gräns för hur hög denna inkomst ska vara men ju högre inkomst du har ju mer pengar kan du få låna. För kontokredit krävs att du har ett kontokort hos ICA Banken.

Du kan ta ett bolån för villa, bostadsrätt och fritidshus. Minsta belopp du kan låna är 200 000 kr. Ifall du behöver låna mer än 3,5 miljoner eller vill låna till fritidshus måste du ringa och ordna din ansökan den vägen men i övrigt kan du ansöka direkt på webbsidan. Bottenlån kan du ta upp till 85 % av marknadsvärdet. Du behöver inte nödvändigtvis vara kund hos ICA för att kunna ta ett lån.

Hos ICA Banken kan du hitta följande lån:

  • Privatlån mellan 20 000 kr och 350 000 kr
  • Bolån med bottenlån upp till 85 % av marknadsvärdet
  • Kontokredit upp till 50 000 kr utan avgifter
  • Andra tjänster som t ex kontokort och försäkringar

Direktlänk till bank / långivare

Verkar ICA Banken intressant kan du klicka på knappen nedan för att gå till deras webbsida (länk till extern webbsida). Där kan du få mer information om lån, räntor, kostnader och villkor långivaren erbjuder eller ansöka om ett lån.

Kostnad och villkor för lån hos ICA Bankem

Följ oss på Facebook