Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Ferratum

Ferratum är en långivare som erbjuder mikrolån via mobilen eller via nätet. De finns i hela 18 länder runt om i Europa och kom till Sverige 2006. Innan dess startade de sin verksamhet i grannlandet Finland redan 2005 och är alltså erfarna inom mikrolån.

Hos Ferratum kan du ta mikrolån på större belopp än hos de flesta andra långivare som erbjuder den här typen av lån. Du kan låna allt ifrån 500 kr upp till 12 000 kr. Normalt brukar ett mikrolån ligga på max 5000 kr men Ferratum tror på att även erbjuda större lån. För dessa lån finns det längre återbetalningstid än de vanliga 30 dagarna, man kan nämligen betala tillbaka på t ex 60 eller 90 dagar.

Mer om lånebeloppen hos Ferratum

Ferratum har ett väldigt brett utbud när det gäller hur mycket du kan låna. Det minsta beloppet är 500 kr och det högsta är 10 000 kr. Det finns en del regler för de olika beloppen som kan vara intressanta.

  • Låna 500 kr - Återbetalning inom 15 dagar.
  • Låna 1000-3000 kr - Återbetalning inom 30 dagar.
  • Låna 3000-6000 kr - Återbetalning uppdelat på 2 fakturor inom 60 dagar.
  • Låna 6000-12000 kr - Återbetalning uppdelat på 3 fakturor inom 90 dagar.

I övrigt gäller att du måste ha betalat tillbaka tidigare lån innan du kan låna pengar igen och det finns även en 20-dagarsregel (från finansinspektionen) som säger att det måste gå minst 20 dagar från att du blivit godkänd för ett lån tills du kan låna igen.

Detta krävs för att du ska få låna

Som alla långivare har Ferratum en del krav på dig som vill låna. Du måste först och främst vara minst 18 år och du måste även ha ett telefonnummer registrerat i ditt namn. Du behöver även ett bankkonto som pengarna kan sättas in på ifall du blir godkänd.

För att få ett lån krävs att du har en ordnad ekonomi. Detta innebär att du ska klara av en klassisk kreditkontroll och att din ekonomi ska bedömas vara så pass stark att du klarar av att betala tillbaka lånet utan problem. En av förutsättningarna är att man inte har någon aktiv betalningsanmärkning.

Ifall du uppfyller kraven kan du ansöka om ett lån antingen via Ferratums webbsida eller med hjälp av din mobiltelefon. Båda metoder funkar bra men du slipper använda en ansökningskod ifall du skickar in din ansökan via Internet. Pengarna kommer sedan in relativt snabbt men det beror även lite på vilken tid du ansöker (kvällar och helger kan göra att det tar längre tid) och vilken bank du har, då vissa banker tar längre tid att föra över pengar till.

Hos Ferratum kan du hitta följande lån:

  • Mikrolån på 500 kr - 12 000 kr
  • Mikrolån via både Internet och SMS
  • Lån med återbetalningstid även på 60 och 90 dagar

Direktlänk till Ferratum

Verkar Ferratum intressant kan du klicka på knappen nedan för att gå till deras webbsida (länk till extern webbsida). Där kan du få mer information om lån, räntor, kostnader och villkor långivaren erbjuder eller ansöka om ett lån.

Kostnad och villkor för lån hos Ferratum

Här kan du se kostnader för alla lånebelopp som långivaren erbjuder. TL står för "Tidigare lån" och ifall det finns en gul ikon betyder det att långivaren kräver att du lånat ett mindre belopp innan du kan låna det beloppet.

Mikrolån / SMSlån

BeloppRäntaTotaltEfter avdragTL

Besök långivaren direkt