Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Framtidskonto Max

Detta är ett konto som Swedbank erbjuder och som riktar sig till de som kan tänka sig att binda pengarna ett tag. Det är nämligen så att du måste binda pengarna någonstans mellan 3 månader och 5 år in i framtiden. Som tack för detta får du ett lån som har lägre risk och en förhållandevis hög ränta.

Så fungerar ett Framtidskonto Max

Är du privatperson eller enskild näringsidkare och tänker skaffa dig ett Framtidskonto Max ska du veta att det krävs att du sätter in 5 000 kr som minimum. Är det en juridisk person som ska skaffa ett Framtidskonto Max krävs det en insättning på minst 50 000 kr.

Pengarna kommer sedan att bindas under den tiden som du har valt, som vi tidigare har skrivit så är tiden du har att välja på mellan 3 månader och 5 år. Räntan är bunden under denna tidsperiod.

Fakta om Framtidskonto

  • Normalt är ränta högre på ett Framtidskonto Max än vad det är på ett vanligt sparkonto som har rörlig ränta.
  • Ett Framtidskonto Max innefattas av den statliga insättningsgarantin.
  • Pengarna kan tas ut innan bindningstiden är slut men det kommer då att utgå en ränteskillnadsersättning. Denna beräknas utifrån marknadsräntan som gäller på avslutningsdagen, fram till slutförfallodagen.

Öppna ett sparkonto

  • Ikano Bank erbjuder olika typer av sparkonton. Dels sådana där du binder upp en viss summa under en tid och får en högre räna men även vanliga öppna sparkonton.
  • BIGBANK sparkonto passar för dig som har mer än 10 000 kr att spara och som kan avsätta dem på en bestämd tid. De erbjuder nämligen ett fasträntekonto där pengarna en viss bindningstid och som för detta ger än bättre ränteavkastning..
  • Avanza Bank är värda att kolla upp ifall du funderar på att starta ett sparkonto. Det går även t ex att köpa aktier och placera pengar i fonder hos Avanza.
  • Akelius Spar är ett alternativ för dig som letar efter ett sparkonto med mycket hög ränta. Hos Akelius kan du välja mellan ett antal olika kontotyper som alla har lite olika fördelar och nackdelar. Dock kan du bara spara 50 000 kr som max i varje konto.

  • 4Spar är ett alternativ att kolla upp ifall du ska spara pengar. Du kan hos dem få en bra ränta men bra att veta är att det inte går att spara mer än 50 000 kr.

Följ oss på Facebook