Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Investeringsordlista

Aktiefond

Vill man spara pengar i aktier men inte tycker att det finns tid eller att man har tillräckliga kunskaper för att kunna utföra goda investeringar kan en aktiefond vara ett bra alternativ.

Genom att göra insättningar antingen regelbundet eller punktinsatser köper man delar av en fond. Fondförvaltaren köper sedan i sin tur aktier i olika bolag som de tror ska ge bra vinst. Olika fonder investerar i olika saker så det finns möjlighet att välja var som pengarna ska investeras. Det kan vara fonder som specialiserar sig på småbolag, Ryssland, miljö eller något helt annat.

Fonder innebär ofta mindre risk än att köpa aktier själv, dock är vinsterna oftast även de mindre än vad det potentiellt kan bli vid egen handel.

Handla med aktier

Aktieinvest.se är ett intressant alternativ för dig som vill börja spara pengar. Oavsett om det är i aktier, fonder eller något annat.


Avanza Bank är ett ställe att kolla upp ifall du vill handla med aktier. Courtaget ligger så lågt som 9 kr när du gör småaffärer.


Enkelt sparande i fonder

Avanza Bank är en av de bästa bankerna för att investera i fonder och aktier. De har ett väldigt stort utbud och lättanvänd depå. Du kan skaffa ett ISK och hantera ditt sparande. Funkar perfekt för pensionssparande /månadssparande etc.

Börja spara i fonder hos Avanza du också!

Följ oss på Facebook