Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Korta räntefonder

Som du kanske vet så finns det två olika typer av räntefonder som man kan skaffa andelar i. Det är dels de långa räntefonderna och de korta räntefonderna.

Det som utmärker de korta räntefonderna är att pengarna enbart är placerade i räntebärande värdepapper som har en löptid på mindre än ett år. Korta räntefonder brukar även kallas för penningmarknadsfonder.

De placeringar som korta räntefonder brukar göra är vanligtvis i räntebärande värdepapper som staten garanterar. Som exempel kan t ex statsskuldväxlar nämnas.

När ska man välja en kort räntefond?

En kort räntefond passars sig bäst för kortsiktiga placeringar där man inte är ute efter några större vinster. Det är nämligen så att du med en kort räntefond inte ska förvänta dig några större ökningar. Det är helt enkelt låg risk för korta räntefonder något som också medför att det är mycket mindre risk att fonden ska tappa i värde.

En kort räntefond liknar ganska mycket ett vanligt sparkonto som du kan ha hos en bank. Avgifterna brukar också vara ganska låga för de korta räntefonderna.

Det är faktiskt bara vanliga sparkonton som har lägre risk än korta räntefonder. Därför kanske detta är ett sparande för dig som inte är sugna på några större risker.

Enkelt sparande i fonder

Avanza Bank är en av de bästa bankerna för att investera i fonder och aktier. De har ett väldigt stort utbud och lättanvänd depå. Du kan skaffa ett ISK och hantera ditt sparande. Funkar perfekt för pensionssparande /månadssparande etc.

Börja spara i fonder hos Avanza du också!

Följ oss på Facebook