Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Var kan man spara i fonder

Det finns ett antal olika alternativ för dig att välja på om du vill spara i fonder. Som med det mesta annat så finns det fördelar och nackdelar med alternativen som finns tillgängliga för dig.

Spara i fonder hos en bank

Det vanliga klassiska sättet för att spara i fonder är att helt enkelt gå ner till sitt lokala bankkontor och där börja spara i fonder. Fördelen med detta är att du kan få snabb och enkel personlig rådgivning. Gillar du att få den där mänskliga kontakten är det ett mycket bra alternativ att gå ner till bankkontoret och där starta upp ett sparande.

Nackdelen är att det ofta inte går att välja alla fonderna hos banken. Nu har detta blivit bättre på senare år men det är ju så att banken helst vill att du ska spara pengarna i deras egna fonder. Väljer du att spara hos en bank är det därför mycket viktigt att du ser till att de tipsar om de bästa fonderna för dig och inte bara deras egna.

Spara i fonder hos fondbolagen

Det går också att spara pengar direkt hos ett fondbolag. Fördelen med detta är ju att det verkligen är experter som du har att göra med. Nackdelen är att det finns risk för ett mindre utbud att välja mellan då de ju bara har sina egna fonder.

Väljer du detta sätt gäller det att göra ditt jobb ordentligt innan så att du inte missar något bra för att du valde ställe för snabbt.

Spara i fonder på nätet

På senare år har det blivit vanligt att man spara i fonder på nätet. Fördelen med detta är att du får tillgång till ett väldigt stort utbud av fonder då dessa nätmäklare inte har egna fonder som de vill att du ska spara i utan du kan välja mellan alla.

Ytterligare fördelar är att det ofta är väldigt enkelt att spara i fonder på nätet då hemsidorna hjälper till att förenkla processen. Vidare är det även ofta billigt att spara i fonder på nätet då deras priser ofta är ganska låga.

Enkelt sparande i fonder

Avanza Bank är en av de bästa bankerna för att investera i fonder och aktier. De har ett väldigt stort utbud och lättanvänd depå. Du kan skaffa ett ISK och hantera ditt sparande. Funkar perfekt för pensionssparande /månadssparande etc.

Börja spara i fonder hos Avanza du också!