Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Homestyling

Vi i Sverige är inte lika snabba på att ta till oss vissa idéer som de är i andra länder. I USA och England har det varit vanligt med homestyling sedan 70-talet. Men för oss här i landet är detta ett ganska nytt begrepp.

Grundidén med en homestyling eller homestaging som det också kallas är att framställa bostaden på bästa vis och därmed locka till sig fler köpare som helst även är beredda att betala mer.

Det kan t ex handla om att man målar om en vägg eller lägger något nytt golv för att huset ska se mycket mer inbjudande ut. Men det behöver heller inte vara så stora ingrepp utan det kan bara vara frågan om att man städar lite och rensar bort onödiga möbler.

Inredningen ska vara utformad på ett sådant sätt att en köpare själv enkelt kan se möjligheterna. Har man t ex mycket möbler gör detta att utrymmena ser trånga ut.

Göra det själv

Det finns två olika vägar att gå. Den första är att göra det helt själv. Det man då får göra är att fundera igenom vad man själv tror är den bästa lösningen för att få ett så högt pris som möjligt.

Bra sätt att få idéer är att dels läsa på nätet efter tips, kolla på t ex Hemnet.se hur andra har gjort med sina bostäder. Man kan även gå på visningar av andra hus för att lära sig. Mäklaren kan också ha förslag så lyssna med denna.

Vi har även skrivit en artikel som kan hjälpa dig som vill göra detta själv. I den artikeln kan du läsa våra 10 tips inför visning. Detta är punkter som du själv kan göra.

Ta hjälp av en inredare

Det finns risk att man själv har svårt att se vad som är bra och dåligt med den bostaden man bor i. Oftast kan mäklaren ge några tips men det är inte säkert att han har full koll på sådant. Då kan man istället ta hjälp av en inredare.

Väljer man att anlita en inredare finns det två olika sätt att gå tillväga. Det enklaste och billigaste sättet är att inredaren besöker bostaden och sedan sätter ihop en lista över saker som bör förändras. Denna lista som är mycket detaljerad får man själv sedan fixa till.

Det andra alternativet är att inredaren gör hela jobbet. Detta kostar självklart mer men ger också troligen ett bättre resultat.

Hur mycket kan man tjäna på homestyling

Det är helt omöjligt att säga någon exakt summa som man tjänar om man utför en bra homestyling. Man ska snarare se det som att chanserna ökar att få ut ett bra pris.

Sedan finns det siffror som säger att man i Stockholm kan öka säljpriset på en lägenhet med 7-15 %. Detta skulle vara 140 000 - 300 000 kr för en lägenhet. Om detta stämmer för dig är självklart helt omöjligt att säga men det är absolut värt att iaf satsa lite pengar på att styla upp bostaden.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.


Följ oss på Facebook