Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Packa inför en flytt

Att flytta innebär ofta mycket jobb då man först måste packa sedan flytta grejerna för att slutligen packa upp allt igen. Gör man det sen inte på ett smart vis riskerar det att bli ännu mer ansträngande än vad det behöver vara. Här ska vi därför gå igenom några tips när det gäller att packa inför den tänkta flytten.

 • Märk kartongerna - Detta är det första tipset och ett av de allra viktigaste. Se till att märka upp dina kartonger så att du vet var allt finns. Kanske du inte packar upp allt direkt och då är det bra att kunna hitta saker snabbt. Sedan blir det även mycket enklare att snabbt få ordning på allt när väl uppackningen sker.
 • Samma rum / saker - Att det är smart att samla ihop saker på ett logiskt sätt är ju klart. Här har du egentligen två olika alternativ. Det är dels att samla ihop allt som fanns i ett rum i vissa kartonger eller att samla ihop alla liknande prylar i kartongerna.

  Väljer du att samla ihop ett rums saker i en kartong har detta fördelen att det blir enklare att plocka upp dem ifall allt sedan också ska in i ett och samma rum. Därmed slipper man att springa omkring en massa ifall bostaden är stor.

  Skulle det dock vara så att det inte spelar så stor roll kan det vara smart att lägga ner liknande prylar i kartongerna. T ex en låda där man enbart har CD-skivor även om de sedan ska delas upp på två olika rum. På detta vis blir det enkelt att få en överblick men risken är att man får springa lite mer.
 • Ömtåliga saker - Linda in ömtåliga saker som glas i tidningspapper om du inte har några bättre behållare. Glas bör även fyllas med tidningspapper för att de ska hålla på bästa vis.
 • Släng eller skänk- Du kommer troligen få gånger att städa på samma sätt som då du ska flytta. Ta därför och fundera igenom om du verkligen behöver vissa saker eller ej. De som inte är nödvändiga kan du ju slänga, sälja eller skänka bort. Du slipper på detta vis hålla på att packa ner, flytta och packa upp onödiga saker.
 • Snåla inte med flyttkartonger. - Det är bättre att ha några lådor för mycket än för få då detta kan leda fram till problem under en flytt. Återanvänder du gamla kartonger bör de heller inte vara speciellt slitna då risken att de går sönder mitt under flytten ökar kraftigt.

  Har du för få lådor är risken t ex att du i slutet får gå över på soppsäckar, plastsäckar och annat som egentligen inte passar sig bra för en flytt.
 • Lagom mycket i en låda - Tänker man sig inte för är det enkelt att man bara fyller och fyller i lådorna tills dess att de är fyllda till bredden. Detta kan dock skapa problem. Det är t ex mycket bättre för ryggen att lyfta dubbla mängden lådor som inte är speciellt tunga än vad det är för ryggen att lyfta en massa lådor som är precis så tunga man klarar av.

  Har du inte tillräckligt många lådor för att bara fylla upp dem "lagom" mycket så kan du istället vara lite smart när du packar. Fyll lådorna t ex inte bara med böcker som är väldigt tunga utan fyll dem då bara till hälften med böcker och lägg i något annat som väger mycket mindre för att fylla upp. På detta vis blir inte några lådor jättetunga.
 • Väder - Skulle det vara blött ut så tänk på att aldrig ställa ner lådorna på ställen som just är blöta då de kommer att gå sönder snabbt då. Om botten trillar ur blir det troligen inte speciellt skoj.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.