Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkring vid husbygge

Att man tar ut en försäkring ganska enkelt på ett existerande hus det är ju välkänt. Något som dock är lite svårare är att försäkra sig mot fel och brister under tiden byggnationen sker. Samtidigt som detta är mycket viktigt.

Obligatoriska försäkringar

Även om det är svårare att försäkra ett husbygge så finns det vissa typer av försäkringar man ska ha och det finns även försäkringsbolag som erbjuder olika typer av försäkringar. Byggfelsförsäkring, allriskförsäkring, ansvarsförsäkring och färdigställandeförsäkring är försäkringar som i princip är obligatoriska för ett så säkert bygge som möjligt. Byggfelsförsäkringen tecknas av husägaren medan de andra tre tecknas av entreprenören som ska bygga huset. Dessa försäkringar ska tecknas för att en bygganmälan ska godkännas och ett byggnadskreditiv ska bli giltigt.

Frivilliga

Något man kan fundera på är att ta ut en byggförsäkring för att få lite extra trygghet. En byggnadsförsäkring täcker faktiska skador som har uppkommit i samband med byggnationen. Detta kan t ex vara saker som blivit stulna eller ifall en brand har uppstått. Vidare kan det vara bra att teckna en villaförsäkring direkt när bygget börjar då denna ger ett rättsskydd och ansvarsskydd.

Visst är det så att man önskar att ett bygge ska gå helt smärtfritt till. Men tyvärr är det inte alltid så utan det finns risk att saker kan dra ut på tiden av många olika orsaker. Detta kan leda fram till ökade kostnader då t ex byggnadskreditivet blir dyrare. Vill man kan man då även ta ut en försäkring som går in och hjälper till ifall sådana problem uppstår.

Mer om de enskilda försäkringarna kan du läsa i följande artiklar.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.


Följ oss på Facebook