Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Uppfarten

En uppfart ska vara vacker och samtidigt inbjudande för eventuella gäster. Sen måste den självklart vara av tillräckligt bra kvalitet för att klara av det hårda tryck det blir när som bilar osv skapar.

När det gäller material så finns det ett flertal som alla passar mycket bra och som utan tvekan håller. Grus, asfalt, cement eller plattor funderar alla bra. Viktigt är att oavsett ytskikt som väljs så gäller det att bygga en bra grund som ger den stabilitet som krävs.

Grus

Att bygga en grusuppfart är det allra vanligaste alternativet. Här går det allt välja allt från lite större stenar som har fördelar när det gäller stabilitet till mindre som kanske inte är lika bra ur denna synpunkt med som istället är snyggare. Tipset är som vanligt att prata med någon kunnig inom området som kan berätta exakt vad som passar bäst till vad.

Asfalt

En uppfart som består av asfalt är väldigt lättsköt och håller bra med tiden. Vädret kommer inte att påverka en asfaltsuppfart som risken är för andra typer. Nackdelen är att det är ganska dyrt att lägga denna typ av uppfart men det kan det kanske vara värt.

Stenplattor

Detta är ett alternativ för dig som gillar gräs då det går att ha gräset hela vägen fram till hjulspåren. Sedan går det självklart även att lägga en bredare uppgång som täcks av plattor. Allt beroende på vad man tycker är snyggt.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.


Följ oss på Facebook