Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Lister och stuckatur

Lister och stuckatur ska ge ett rum ett klart och inrett intryck. Tanken är att de ska utsmycka och förhöja färgerna på rummet och det som även finns i rummet. Lister finns i de allra flesta rummen vilket har gjort att man knappt kan kalla ett rum för färdigt innan de är uppsatta. Stuckatur är lite mer en form av utsmyckning vilket gör att de inte passar i alla typer av rum.

Golv- dörr- och taklister

Dessa olika lister kan se ut på en mängd olika sätt. Allt från de enklaste raka brädorna till de mer avancerade som mer liknar konstverk. Vad du väljer är dels en prisfråga då det faktiskt kan bli frågan om ganska mycket pengar då lister ska sättas upp i ett helt hus men även en fråga om utseende.

Stuckatur

Detta är utsmyckningar för innetak och kanten ner mot taket vilket för med sig att taklister inte behövs. De tillverkades för i tiden i trä men numera är det vanligare att man gör det i frigolit eller gips istället. Dessa går sedan att måla i önskad färg. Något att ha i åtanke ifall man är intresserad av att ha stuckatur är att takhöjden bör vara ganska stor. För stuckaturen kommer att inverka negativt på takhöjden då den helt enkelt tar plats vilket man därmed behöver ha tillräckligt med utrymme för.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.


Följ oss på Facebook