Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Innertak

Som för innerväggarna är det vanligast att innertaket består av gips. Väljer man dock att själv bygga huset finns det många andra alternativ att välja mellan. Oavsett vilket alternativ man väljer så ska det passa ihop rent stilmässigt med socklar, lister och stilen på huset i övrigt. Sedan finns det heller inget som säger att alla rum måste ha samma innertak.

Gips och papp

Att välja ett innertak av gips och papp har många fördelar. Det blir t ex ett slätt tak som man sedan kan göra vad man vill med till ett pris som är billigt.

Det går t ex att sätta in spotlight direkt i taket som livar upp det hela för annars finns det faktiskt en risk att gipstak ser lite döda ut. Det går också att komplettera gipstaket med en fiberduk som också ger lite mer liv.

Fortfarande väljer en del att lägga ett papptak även om detta var vanligare för i tiden. Ett papptak spänns upp och behöver inte spacklas eller reglas på samma sätt som ett gipstak. En nackdel med papptak är att det är mer brandfarligt.

Trätak

Vill man ha en lite mer lantlig känsla går det att välja att sätta upp ett trätak. En fördel med trätak är att det är mycket beständigt och även tål det allra mesta. Vidare går det utan större problem att hänga upp tunga saker som lampor osv. Sen är frågan om vad man tycker om det rent utseendemässigt men det är ju upp till den enskilda husbyggaren.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.


Följ oss på Facebook