Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Fasad på huset

Ett hus ansikte utåt är ju fasaden detta gör att det blir viktigt att få till en fasad man trivs med då det på sätt och vis går att kalla fasaden för husets kläder. Det finns faktiskt inget som säger att ett trähus måste ha en träfasad och att ett stenhus måste ha en fasad gjord av sten.

Panel

Den allra vanligaste formen av fasad i landet är en panelfasad. Lockpanel ses som ett klassiskt svenskt alternativ. Ett annat alterativ är slät stående panel vilket som kallas för Z-panel. Ytterligare en möjlighet är liggande panel vilket har vissa fördelar då ändarna inte sticker nedåt och därmed blir utsatta för fukt och vind i lika stor utsträckning. Istället kommer knutarna att skydda panelen.

En stor nackdel om man väljer att ha en fasad av någon form av panel är att det kommer att kräva mer underhåll från husägaren. Att måla ett hus är en tidskrävande process vilket man kommer att få göra med jämna mellanrum.

Puts

Att sätta upp en putsfasad är dyrare än panel och kräver även mer kunskaper från den som utför arbetet. Utförs dock arbetet enligt konstens alla regler kan man se fram mot en fasad som inte kräver alls lika mycket underhåll. Väl utfört arbete kommer troligen inte att behöva underhållas på en cirka 30 år.

Tegel

Ett annat mycket klassiskt alternativ är tegel. Tegel är mycket hållbart och i princip underhållsfritt. Nackdelen är att det är den dyraste formen av de här tre att sätt upp.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.


Följ oss på Facebook