Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Carport / Garage

Att ha en bil som står under skydd är mycket trevligt i detta land. För vem gillar att gå ut och skotta bilen en kall och mörk morgon i januari? Här ska vi därför titta på två olika alternativ som kan vara en bra lösning nämligen carport och garage. Bägge har sina för och nackdelar. Kom bara ihåg att även en enklare carport kräver ett bygglov.

Garage

Ett garage kan vara både isolerade och oisolerade och de ger det allra tryggaste alternativet om man ser till stöldfaktorn. Har du din bil i ett garage går detta självklart att låsa in bilen vilket gör att det krävs mer från tjuvarna för att stjäla den.

Ett garage dubblerar också ofta som ett förråd vilket ofta är smidigt då man normalt behöver lite extra plats för att förvara vissa prylar som inte används så ofta. När det gäller isolering så har detta både fördelar och nackdelar. Ett isolerat garage blir varmare och skönare men nackdelen är att det kan skapa kondens vilket kan få bilen att rosta om man använder den dagligen.

Ett garage är faktiskt i princip ett minihus. Visst är planering lite enklare men det krävs att allt byggs ordentligt. T ex får man ofta lägga en platta som liknar den som finns för huset. Vidare bör det finnas ett avlopp inne i garage då det ofta kommer in vatten med bilen osv. Har man ett isolerat garage går det sedan att få detta uppvärmt om man så önskar.

Carport

En carport är ofta en mycket enkel konstruktion. I princip behöver det inte vara mer än ett tak som bilen kan köra in under. Eftersom det är ett så pass mycket enklare alternativ än ett garage blir det även mycket billigare att uppföra en carport. Nackdelen är att man inte får ett lika bra skydd mot elementen och eventuell påhälsning från kriminella. Sedan kan det faktiskt vara lite smidigare med en carport än ett garage om man bygger ett trångt sådant. Risken är att man aldrig kör in bilen i garaget om det är ont om plats.

Renovera

Byggmax syns ofta i reklamsammanhang och hos dem hittar du det mesta du behöver för att bygga ihop något. Du hittar t ex virke, isolering, spik, skruv, golv m.m. Alltså troligen det som behövs för att bygga ihop något.


Bygghemma säljer fönster, dörrar, uterum, tak, golv m.m på nätet. Alltså i princip allt du kan tänkas behöva när du vill renovera.


Skånska Byggvaror är ett annat alternativ för dig som renoverar i hemmet. Här hittar allt från badrum till mindre stugor.


Följ oss på Facebook