Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Veckans spartips: Billiga bensinpriser

Detta är det första blogginlägget i den nya serien som vi kallar för Veckans spartips. Det är helt enkelt ett litet trevligt spartips som kan spara dig mycket eller lite mindre pengar och du får ett nytt tips varje vecka framöver. Idag tänkte jag ta upp bensinpriser eftersom priset på bensin nu är väldigt högt. Du kan spara en slant bara på att tanka rätt.

Det finns två huvudsakliga aspekter av att spara pengar när du köper bensin. Det första är att du väljer att tanka på en mack som har lite billigare bensin rent allmänt och det andra är att du kan försöka tajma din tankning så att du fyller tanken när bensinen är lite billigare och sen håller ut när den är dyrare.

Tanka på rätt bensinmack

Det här med att hitta billig bensin är inte helt lätt. Men det går faktiskt att spara lite pengar på att tanka på rätt ställe. Priserna skiljer sig en del mellan olika bensinmackar. De mackar som har en bemannad butik brukar ofta ha lite högre priser eftersom de också måste ha råd att betala för personal och butik etc. Du kan kika in på sidan Bensinpriser.nu och se hur mycket bensinen kostar på olika mackar i din närhet. Du kan spara runt 50 öre litern om du väljer en av de lite billigare mackarna.

Som ett exempel har jag tittat på Göteborg. Där kan man idag hitta bensin som billigast för 13,59 - 13,62 kr / litern medan de dyraste bensinmackarna (och även majoriteten) tar 14,13 kr / litern. Tankar du många liter blir det direkt en skillnad och väljer du en billigare bensinmack varje gång blir det en hel del pengar sparade under ett år. Man kan även se i jämförelsen att just Jet har bra priser över lag.

Tajma din tankning för billigare bensin

Att försöka tajma sin tankning så att man tankar just när priserna är lite lägre är inte helt lätt. Men det går att göra om man tänker på det hela tiden. Detta är ännu lite bättre om man har många bilar och tankar dem alla på en gång när man har chansen till bättre priser.

Det är ungefär som att storhandla mat. Köp mycket på en gång när du väl kan köpa billigt. Om du passar på att tanka fullt när priserna går ner så har du sedan möjlighet att vänta ut nästa prissänkning. Ifall du märker att priserna blir ännu lägre kan du passa på att tanka igen även om du skulle ha halv tank kvar eller mer. Ibland kan det vara svårt att veta om priset är bra eftersom man inte vet om det är på väg upp eller ner, men man får bedöma från gång till gång. I längden brukar det bli rätt.

Följ oss på Facebook