Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Välj rätt kreditkort och spara pengar

Det finns en uppsjö av olika kreditkort och det är inte helt lätt att veta vilket man ska välja. Samtidigt är valet av kreditkort ganska viktigt eftersom det finns en hel del pengar att spara om man väljer ett som passar. Hur ska man då hitta rätt kreditkort i djungeln av banker, långivare och andra kreditgivare? Du kan t ex använda en smidig jämförelse.

Kreditkort är inte direkt billiga och det finns många avgifter av olika slag som gör att det är väldigt svårt att få en bra överblick. Vissa kreditkort har en årsavgift och andra har t ex avgift när man tar ut pengar eller när man vill höja sin kreditgräns etc. Det är därför inte helt lätt att jämföra olika kreditkort och det är också lätt hänt att man har ett kort som faktiskt inte passar ett dugg till de behov man har.

Väldigt många betalar mer än nödvändigt och det beror egentligen till stor del på att man har valt fel kort. Det är inte så att vissa kort är mycket bättre och andra är sämre utan det handlar helt enkelt om att olika kort har olika typer av avgifter och är bra på olika saker. Det gäller att man funderar igenom vad man behöver för slags kort och vad man vanligen använder sitt kort till. Sedan kan man välja ut ett kort som är fungerar bra för de vanorna och på så vis spara pengar.

En riktigt trevlig sajt är Konsumenternas.se där man hittar t ex Konsumenternas Bank- och Finansbyrå eller varför inte Konsumenternas Elrådgivningsbyrå. Det är en gratis och opartisk tjänst som tillhandahålls av bl.a. Konsumentverket och Finansinspektionen. Här kan man huvudsakligen hitta omfattande jämförelser av allt ifrån sparräntor till försäkringar, kreditkort, lån och en hel del annat.

En sak man finner på deras sida är en riktigt stor jämförelse av kreditkort som gör det mycket enklare att få en överblick när man ska välja sitt eget kreditkort. Man kan se väldigt mycket bra information, från räntor och avgifter till grundkrav för att få ett kort och även eventuella bonusar etc.

Genom att titta på alla kontokort och kreditkort som finns på marknaden och se vad som skiljer dem åt kan du välja ett kort som passar dig. Det kort du väljer kommer troligen inte vara bäst och billigast på allt, för något sådant kort finns egentligen inte, men du kan välja ett kort som är billigt för sådant du gör ofta och som passar din livsstil och ekonomi.

Kolla in jämförelsen av kontokort och kreditkort hos Konsumenternas.se

Du kan även kolla in vår egen sektion om kontokort och kreditkort som istället innehåller information om olika typer av kort, hur de funkar och vad som gäller när man ansöker och med räntor och avgifter etc.