Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Hitta billiga resor i sommar

Sommaren är här! Men tyvärr kanske har det kanske inte varit så jättebra väder den senaste tiden och det gör att man blir ännu mer sugen på att åka utomlands till solen och värmen. För dem som ännu inte har bokat en resa kanske det känns ännu mer aktuellt att försöka ge sig av mot varmare trakter. Frågan är dock hur man hittar en bra och prisvärd resa?

För oss svenskar handlar det ofta om att flyga någonstans när det är dags för semester. Det går givetvis att semestra i Sverige, det ska man aldrig underskatta, men om man vill ha lite säkrare kort när det gäller sol och värme behöver man ofta ta sig en bra bit söderut. Då är det flyg som gäller för det mesta och nu för tiden finns det många lågprisflyg som kan ta dig till medelhavet (eller längre bort) till vettiga priser.

Vill du ut och flyga kan det vara idé att titta in på en webbsida som hittar de bästa och billigaste flygresorna från många olika flygbolag och resebyråer. Det gör att man kan jämföra priser och hitta billiga resor (och vi på Ekonomi-portalen.com gillar att jämföra och spara pengar) och det är även väldigt smidigt eftersom allt samlas på samma plats.

En webbsida som har som mål att hitta de billigaste flygresorna är Skyscanner.se där man kan söka resor till olika resmål över hela världen. Flygresorna kommer från en mängd olika flygbolag och resebyråer och sammanställs på sidan. Du gör alltså en enda sökning och hittar alla resor. Det är skönt att kunna använda en sida för allt och slippa hoppa runt på nätet och leta priser och info.

Hittar man några billiga resor då?

Skyscanner har som mål att hitta de billigaste flygresorna till alla destinationer oavsett varifrån du vill flyga och när på året du är sugen på att ge dig av. De sammanställer sökresultat från både vanliga flygbolag så som SAS och lågprisbolag som Ryan Air. Detta gör att utbudet av resor rent allmänt är stort och det finns något för i princip alla. Det är enkelt att söka och även lätt att sedan se vilka flygresor som faktiskt är billigast i resultaten.

Det fina med en sån här sida är att om du är ute efter att hitta en billig flygresa så kan du göra en ganska allmän sökning och hitta en mängd olika alternativ. Det innebär att man faktiskt kan hitta riktigt billiga flygresor om man t ex inte specificerar en speciell flygplats att resa från. Om du bara vet att du vill bort någon gång i sommar men inte nödvändigtvis specificerar exakta dagar eller flygplats har du oftast ett stort utbud och kan välja något som passar din plånbok.

Själv funderar jag på att dra till Barcelona en vecka i sommar och det blir nog att boka flygresa för sig och hotell för sig. Det ska nog löna sig. Med lite hjälp av en bra söksida för flyg och hotell ska det säkerligen gå att hitta något som är både bra och kostar lagom.

Följ oss på Facebook