Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Billiga veckan: Tisdag

Ännu en dag i vår billiga vecka där vi visar att man kan äta riktigt billigt om man bara tar sig tid att fundera igenom maten och planera för goda och billiga maträtter. Vår medarbetare här på Ekonomi-portalen.com har varit i farten och dokumenterat tisdagens måltider och även räknat ut hur mycket (eller snarare hur lite) det kostade att äta idag.

Frukost

Dagens frukost består av smörgåsar och gröt. Det blev två mackor (en bulle för 1 kr delad på mitten) med lite leverpastej och smörgåsgurka. Sedan även mumsig havregrynsgröt med lite mjölk och sylt till. Denna frukost går på 4,50 kr totalt med mackor, gröt och alla tillbehör. Det blev ingen dricka till detta men för den som absolut vill ha en kopp kaffe på morgonen kostar detta mellan 50 öre och 1 kr för en kopp.

Billiga veckan - Tisdag - Frukost


Lunch

Tisdagens lunch blir Korv Stroganoff gjord på en aningen billigare variant på falukorv, nämligen Scans Lantkorv. Korven köptes dessutom till extrapris på ICA Maxi vilket gjorde att man kunde spara ännu en slant. Ett mycket bra tips när man vill äta billigt är att utnyttja extrapriser så mycket det går. Planera gärna veckans mat med "veckans varor" i butiken i åtanke. En portion (ganska stor) gick på bara 6 kr totalt.

Billiga veckan - Tisdag - Lunch

Middag

Till middag fick vår duktige prispressare stuvade makaroner med köttbullar och lite morötter. Detta är väldigt enkelt att göra och är också en billig rätt. Köttbullarna är köpta i storpack. 8 st blev det till middag och en rejäl skopa stuvade makaroner. Detta gick på totalt 6 kr och då blev det en stor portion som räckte fint för en hungrig man. Stuvade och köttbullar är även en rätt som är lätt att göra mycket av om man är flera.

Billiga veckan - Tisdag - Middag


För att summera den här dagen kan vi säga att det blev riktigt billigt totalt. Hela dagens måltider gick på endast 16,50 kr vilket är ett riktigt bra pris och som ni kan se på bilderna var det inte heller några mesiga portioner utan mycket mat. Dessutom är både Stroganoff och Stuvade makaroner sådant som man lätt kan göra storkok av. Alla maträtter etc beräknas med ett pris per portion och allting som använts till matlagningen har inhandlats på ICA Maxi i Jönköping. Till alla måltider där det inte står nåt speciellt dricks det vatten.

Dag 3 i billiga veckan - Onsdag.